Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДачаУ Київській області на сімейній фермі вирощують екзотичні гриби

У Київській області на сімейній фермі вирощують екзотичні гриби

Этот материал также доступен на русском языке
У Київській області сім'я Савчуків вирощує найрізноманітніші види грибів. Все починалося з десятка квадратних метрів, прагнення до гастрономічної екзотики і ентузіазму, а розвинулося у велике підприємство, яке сьогодні реалізує продукцію тоннами.

Сім’я Савчуків вирощує шиїтаке, ерінгі, джи-зонг, піопіні – в цілому близько десятка видів екзотичних грибів. Ідея створити таку ферму у подружжя виникла ще вісім років тому. Тоді вони не змогли знайти в Україні шиїтаке, тому вирішили виростити східні гриби своїми силами.

Для вирощування екзотичних грибів потрібні стерильні умови. Спочатку міцелій грибів засівають в субстратні блоки з тирси, висівок і кукурудзяної крупи. Це роблять у спеціальній інокуляційній кімнаті. Більше для росту грибів нічого додавати не потрібно.

– Перший урожай було навіть кілька страшно пробувати. Ми з чоловіком подивилися один на одного, посолити гриби і з’їли сирими. Про всяк випадок запили шиїтаке горілкою. Гриби були цілком смачними, – розповіла в ефірі програми «Ранок з Інтером» власниця ферми Лора Савчук.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні