П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаВиведено новий сорт картоплі, що не боїться морозів

Виведено новий сорт картоплі, що не боїться морозів

Этот материал также доступен на русском языке
Команда дослідників ARS і їхні партнери з Перу та США об'єднали два дикі види картоплі з Південної Америки і вивели гібриди, які витримують різкі заморозки.

Селекційна робота тривала кілька років, в результаті чого отримали сорт, який має найбільшу здатність переносити морози.

За словами Джона Бамберга, керівника проекту та генетика відділу дослідження овочевих культур ARS у Медисоні, штат Вісконсин, перед остаточним добором сорти пройшли ретельне тестування, щоб визначити їхню стійкість до холоду.

Команда використовувала комбінацію природного морозу, модифіковану побутову морозильну камеру, яка імітувала природний мороз протягом ночі, і точний лабораторний тест, щоб визначити, наскільки пошкоджені клітинні мембрани.

– Як і в усіх видах картоплі, потрібні були роки випробувань і добору серед тисяч екземплярів, щоб вибрати один, гідний бути новим сортом, – сказав Джон Бамберг.

Перуанські дослідники-партнери вирощували картоплю в кількох регіонах протягом кількох сезонів і оцінювали реакцію виробників і споживачів. У підсумку гібриди показали хорошу врожайність, високу морозостійкість і чудове сприйняття фермерами та споживачами.

Читайте також:

Джерело: Аgro-center

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні