Понеділок, 29 Листопада, 2021
ГоловнаДачаНа Хмельниччині вирощують 12 видів мікрозелені

На Хмельниччині вирощують 12 видів мікрозелені

Этот материал также доступен на русском языке
Мікрозелень – це паростки овочевих та зелених культур, які використовуються у їжу у фазі 1-2 справжніх листочків, зазвичай у віці не більше 10-14. Мікрозелень дуже корисна, і знає про це не з чуток Леся Дячок.

Мікрозелень для саджання вона вирощує у спеціальних лотках. Агротехніку вирощування разом із чоловіком вивчали вдома.

– На кухні вчилися, намагалися вирощувати мікрозелень. Щось замочували в якісь лоточки, – поділилася фермерка.

Наразі Леся Дячок вирощує мікрозелень в орендованому приміщенні площею 70 квадратних метрів.

– Нині ми вирощуємо суто українські рослини, які люди знають, як застосовувати. Це, наприклад, горох, соняшник, гречка, пшениця, редька зелена та рожева, капуста двох видів – зелена та фіолетова, кінза, розторопша, – зазначає фермерка.

У своєму господарстві мешканці Хмельницької області обробляють 12 культур мікрозелених.

– З мікропшениці почали виробляти сік Вітграсс, дехто вважає, що це спеціальний сорт пшениці, з якої можна робити напій. Але насправді це сік із зелених пагонів пшениці, який науково так і називається – “вітграс”, – поділилася Леся Дячок.

Нещодавно на конкурсі підприємців за друге місце фермери здобули 125 тисяч гривень. За ці гроші сім’я планує купити додаткове обладнання для виготовлення соку з мікрозелені.

Читайте також:

Джерело: suspilne.media

Нове на сайті