Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк застосовувати кавову гущу на дачі

Як застосовувати кавову гущу на дачі

Этот материал также доступен на русском языке
"У моїй родині кава - найулюбленіший напій. Хотілося б дізнатися, чи можна застосовувати кавову гущу на своєму городі або в саду. Навіщо марно пропадати добру!   Галина Васильчук, м. Ізмаїл Одеської обл."

До складу кавової гущі входять вітаміни групи В, азот, калій, фосфор, магній, мідь і вуглеводи, тому її можна використовувати як мінеральну добавку. Особливо сподобається підживлення кущам чорниці, азалії, рододендрону, гарденії, бегонії, трояндам. Дивно, але темно-коричневі залишки ранкової кави надають квітам гортензії синього відтінку, незалежно від оригінального кольору. Слід пам’ятати, що для цього гущу потрібно брати від правильно звареної якісної кави.

Вміст азоту, потрібного для фотосинтезу рослин, в кавовій гущі такий самий, як і в перепрілий траві. Наявність кальцію забезпечує нормальний розвиток кореневої системи. Фосфор бере участь у формуванні квітів. Тому додавання кавової гущі – хороший спосіб поліпшити структуру ґрунту і збагатити її необхідними мікроелементами.

Ущільнений ґрунт є проблемою для рослин, бо їхнє коріння не може отримати те, що йому потрібно. Гуща покращує структуру ґрунту, розпушує його. Завдяки цьому доступ кисню до кореневої системи поліпшується.

А ще кавова гуща відлякує комах. Посипте каву по краях садової ділянки або поверх ґрунту у квіткових горщиках, щоб запобігти нападу шкідників. Слимаки і равлики не наблизяться до рослин, комахам також не подобається кавовий аромат. Якщо домашні кішки люблять влаштовувати лежанку в контейнері з розсадою, досить посипати її невеликою кількістю кави, щоб відлякати їх.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні