Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПеченя з м'яса та слив

Печеня з м’яса та слив

Этот материал также доступен на русском языке
Поки сливи є у продажу, можна приготувати смачну страву - печеню з м'яса та слив.

Нам будуть потрібні:

500 г яловичини, 500 г слив, цибулина, 100 мл сметани, 20 г вершкового масла, 2 столові ложки соняшникової олії, столова ложка меду, 150 мл червоного сухого вина, 2 горошини запашного перцю, столова ложка крохмалю, чорний мелений перець і сіль – за смаком.

Яловичину нарізати невеликими шматочками. Цибулю нарізати півкільцями. Сливи очистити від кісточок, помістити в сотейник, залити вином і медом і тушкувати до м’якого стану приблизно 5 хвилин. Сливи викласти в окремий посуд, а рідину залишити.

Обсмажити яловичину в розігрітій сковороді на суміші соняшникової олії та вершкового масла і перекласти м’ясо в сотейник. У сковороду додати масло, обсмажити цибулю до м’якості і також відправити в сотейник до м’яса. Додати спеції, перемішати і накрити кришкою. Готувати печеню в духовці при температурі 180 градусів приблизно 1,5 години, аж поки м’ясо стане м’яке. З’єднати крохмаль зі сметаною і водою, посолити і перемішати. Додати в печеню сметану і викласти зверху сливи. Накрити печеню кришкою і тушкувати ще 15 хвилин. Подавати як самостійну страву.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні