П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк правильно мити картоплю, щоб не нашкодити здоров'ю

Як правильно мити картоплю, щоб не нашкодити здоров’ю

Этот материал также доступен на русском языке
Не таємниця, що при вирощуванні картоплі застосовуються різні засоби захисту від шкідників та хвороб, також перед закладанням на зберігання бульби можуть оброблятися пестицидами для кращої лежкості. Що робити, щоб ці шкідливі речовини не потрапили в організм?

Експерти радять неодмінно мити картоплю теплою водою й за допомогою щітки, навіть якщо ви потім будете чистити шкірку.

Мити картоплю треба тільки безпосередньо перед її готуванням. Спочатку потрібно помити руки з милом, щоб уникнути перехресного забруднення і переконатися, що всі поверхні та посуд очищені.

За допомогою щітки для овочів потрібно почистити картоплю, щоб видалити бруд, який прилип до картоплі. Потім бульби поміщають у чисту миску, наповнену теплою водопровідною водою, на 20 хвилин. Далі картоплю промивають проточною водою, щоб видалити залишки бруду та сміття.

Після митті картоплі неодмінно видаляють усі зелені, пророслі або пом’яті частини чистим ножем. Вони можуть містити отруту.

Зелену картоплю в їжу вживати не можна. Шкірочка зеленої картоплі має гіркий смак і може завдати шкоди здоров’ю, а в м’якоті такої картоплі утворюється небезпечна для людини сполука – соланін.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як краще зберігати картоплю.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні