Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк краще зберігати картоплю?

Як краще зберігати картоплю?

Этот материал также доступен на русском языке
Необхідна умова для доброго стану картоплі - це відсутність світла. Перед завантаженням продукції підвали очищають, просушують і дезінфікують розчином вапна (2,5 кг вапна і 100 г мідного купоросу на 10 л води). На зберігання бульби засипають в ящики або засіки.

У засіках верхній шар картоплі часто покривається вологою плівкою, в результаті чого починається загнивання. Щоб цього не допустити, зверху кладуть шар буряку або опудрюють крейдою. Ефективний спосіб запобігти запітнінню – це зберігання бульб у невеликих ящиках, складених у штабелі. Не варто змішувати сорти, оскільки вони мають різну лежкість.

Добре почувається до весни картопля і в ямах. Їх копають глибиною 1,5 м і шириною 2 м. На піщаних ґрунтах стінки зміцнюють дошками. Бульби насипають шаром близько 1 м, зверху на 10 см засипають піском, потім землею, створюючи над ямою горбок заввишки 10-15 см. З настанням холодів яму утеплюють листям, торфом, соломою, гноєм. Покриття має заходити за краї ями на 1 м. За таких умов бульби не проростають і добре зберігаються без вентиляції. У сильний мороз шар утеплювача укриття збільшують удвічі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні