П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПростий і здоровий рецепт від раку: тушкована курка з овочами

Простий і здоровий рецепт від раку: тушкована курка з овочами

Этот материал также доступен на русском языке
Дослідження показують, що червоне м'ясо (яловичина, свинина, баранина) і оброблене м'ясо, таке як ковбаса, можуть збільшити ризик раку. Тому по можливості цього слід уникати.

Однак нічого поганого не скажеш проти шматка м’яса птиці раз-два на тиждень – особливо якщо він доповнений овочами, як у цьому рецепті.

Картопля з курятиною – “страва від раку”

Лікарі спробували створити страву, яка максимально вбереже вас від хвороб. Ось один із варіантів меню, який підготували експерти Німецького фонду боротьби з раком (Stiftung Deutsche Krebshilfe).

Така “страва від раку”, рецепт якої є на сайті фонду, розрахована на чотирьох чоловік. Для неї будуть потрібні такі інгредієнти:

  • 400 г картоплі
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 1 лимон
  • сіль, чорний перець

Спочатку потрібно помити і очистити картоплю і нарізати скибочками завтовшки приблизно 1,5 см. Потім замаринуйте шматочки в мисці з оливковою олією, сіллю, чорним перцем і цедрою лимона. Потім викладіть скибочки на деко, застелене папером для випікання, і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25 хвилин.

Наступний етап – приготування курятини. Для цього потрібно:

  • 4 курячі грудки зі шкірою
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1 зубчик часнику
  • чебрець, сіль та чорний перець

Курячі грудки промийте холодною водою, обсушіть, заправте сіллю та перцем. Потім нагрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте курячу грудку з шкірою на середньому вогні. Переверніть м’ясо приблизно через вісім хвилин, додайте часник і чебрець. Поставте деко в духовку, розігріту до 160 градусів, і залиште його там на 10 хвилин.

Можна приготувати з цвітною капустою. Під час тушкування додайте 20 г імбиру, 2 зубчики часнику, перець, столову ложку томатної пасти, дрібку меленого коріандру, 400 мл молока, 100 г горіхів, сіль, трохи олії, лимон і зелень коріандру.

Корисна для здоров’я страва готова!

Раніше опубліковано: Цвітна капуста у клярі

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні