Четвер, 21 Жовтня, 2021
ГоловнаДачаЯке сало найкорисніше і скільки можна з'їдати за день

Яке сало найкорисніше і скільки можна з’їдати за день

Этот материал также доступен на русском языке
Сало - наш національний продукт. Ми його їмо солоне, копчене, смажене. Але в якому вигляді воно найкорисніше?

Дієтолог Людмила Гончарова розповіла про правильне вживання сала і назвала найкорисніше.

Варене сало втрачає свої властивості

Експертка наголосила, що лише в сирому вигляді сало має корисні властивості.

– Копчене, варене або будь-яке інше сало втрачає свої властивості, бо жири змінюють свою біохімічну структуру, – зазначила вона.

Також Людмила Гончарова додала, що краще вибирати смачне і натуральне сало, не зважаючи на його зовнішній вигляд. Ідеальним буде продукт без м’ясних прожилок. Дієтолог пояснила чому – бо саме в таких шарах м’яса можуть бути небезпечні мікроорганізми, які не зникнуть після додавання солі. Вбити паразитів можна, лише піддавши сало термічній обробці – зварити або прокоптити при високій температурі.

Найкращий рецепт приготування сала

Експертка поділилася своїм улюбленим рецептом приготування корисного продукту. Вона радить вибрати гарне сало і самостійно нашпигувати часником, потім натерти сумішшю солі і пряних трав, покласти в каструлю або миску, неодмінно шкіркою донизу, щедро присипати сіллю і додати кілька лаврових листочків. Не забудьте придавити кришку каструлі пресом і дайте промаринуватися так три тижні.

В результаті ви отримаєте смачне сало, а головне – цілком безпечне, натуральне і корисне.

Дієтолог додала, що їсти сало треба не з чимось, а як самостійний продукт – не вприкуску з хлібом і борщем.

Сире сало нарізається тонко, їсти його треба з зеленню, зеленим огірком або листям салату. Вона також зазначила, що денна доза вживання сала – 50 грамів – це максимум.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні з’явилося штучне сало.

Джерело: Аgronews.ua

Нове на сайті