Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗдобна, волога, м'яка і волокниста паска: усі гості будуть запитувати цей рецепт

Здобна, волога, м’яка і волокниста паска: усі гості будуть запитувати цей рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Багато господинь шукають рецепт вологої і важкої паски, яка не кришиться і довго залишається свіжою. Сьогодні вам пропонуємо найвдаліший рецепт.

Український кулінарний блогер Марія Михальченко поділилася рецептом приготування вологої та дуже смачної паски.

Раніше ми розповідали, як приготувати паску на жовтках.

Інгредієнти:

Для опари:

  • 250 мл молока,
  • 50 г цукру,
  • 30 г пресованих дріжджів,
  • 200 г борошна.

Для замішування тіста:

  • 250 г цукру,
  • 125 мл сметани,
  • 3 жовтки,
  • 2 яйця,
  • 2 пакетики ванільного цукру,
  • 125 г вершкового масла,
  • 100 мл олії,
    2 ст. л коньяку або рому,

  • щіпка солі,
  • цедра 1 апельсина або лимона – за бажанням,
  • 150-200 г сухофруктів.

Приготування:

  1. Візьміть миску і влийте тепле молоко, додайте дріджі, розчиніть їх добре в молоці, всипте цукор і борошно, розмішайте віночком до однорідності.
  2. Накрийте миску плівкою і нехай опара підходить 40-45 хвилин у теплому місці.
  3. У велику миску всипте цукор, щіпку солі, вбийте яйця та жовтки, додайте ванільний цукор, сметану, цедру апельсина. Щоб паска довго залишалася свіжою, додайте 2 ложки коньяку або рому. Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Візьміть віночок і перемішайте до однорідності.
  4. Додайте масло розтоплене та олію рафіновану, знову все розмішайте. Влийте опару і частинами введіть просіяне борошно. Замісіть еластичне тісто. Чим довше вимішуватимете, тим випічка буде краще. І не переборщіть з мукою.
  5. Тісто забираємо в миску і накриваємо харчовою плівкою, залишаємо в теплому місці на 2 години.
  6. Із тіста потрібно сформувати пласт і викласти зверху сухофрукти, перемішані з борошном. Перемісити, щоб сухофрукти перемішали з тістом. Поділити тісто на шматочки і сформувати паски. Викласти у формочки, заповнивши їх на 1/3.
  7. Накрити плівкою та залишити підходити на 1 годину. Після цього змастити верхівки пасок жовтком.
  8. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 45-60 хвилин, все залежить від розміру пасочок, чим вони більше, тим більше потрібно часу для їхнього випікання.

Нове на сайті