П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦя паска завжди і у всіх виходить: так готували ще наші бабусі...

Ця паска завжди і у всіх виходить: так готували ще наші бабусі – найбільш вдалий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви в пошуках найсмачнішої, жовтої, ароматної та повітряної паски, то пропонуємо рецепт на 10 жовтках. Це досить старий рецепт, який передається з покоління у покоління. Він досить простий, не вимагає особливих кулінарних здібностей і вийде навіть у господині-початківиці.

Раніше ми розповідали 10 секретів ідеальної паски.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 кг;
  • Молоко – 400 мл;
  • Жовтки – 10 шт.;
  • Свіжі дріжджі – 70 г;
  • Вершкове масло – 200 г;
  • Цукор – 300 г;
  • Ванільний цукор – 2 пакетики;
  • Сіль – 0,5 чайної ложки;
  • Цедра апельсина або лимона;
  • Ізюм або цукати – 150 г.

Приготування:

  1. Приготуйте опару. У тепле молоко додайте дріжджі, 1 столову ложку цукру та 3 столові ложки борошна. Накрийте масу харчовою плівкою та залиште в теплому місці на 10-15 хвилин.
  2. В окремій ємності збийте жовтки із цукром та сіллю. Додайте цедру апельсина.
  3. В опару, яка підійшла, додайте яєчну суміш, перемішайте, додайте розтоплене вершкове масло і знову перемішайте.
  4. Всипте просіяне борошно і замісіть досить м’яке тісто, яке не повинно липнути до рук. Чим довше вимішуєте, тим краще буде тісто.
  5. Додайте до тіста родзинки або сухофрукти.
  6. Залишіть тісто підходити на 1,5-2 години. Після цього приступайте до формування пасок.
  7. Форми потрібно заповнювати на 1/3. Нехай паски у формах постоять ще 30-45 хвилин і можна приступати до випічки.
  8. Випікайте у розігрітій до 180-200 градусів духовці протягом 45 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні