Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДля багатьох це буде несподіванкою: як часто потрібно прати постільну білизну та...

Для багатьох це буде несподіванкою: як часто потрібно прати постільну білизну та чому

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня хоч раз, але думала, як часто потрібно міняти постільну білизну. Хтось робить це раз на 2 тижні, хтось змінює білизну раз на 7-10 днів, а хтось через кожні 3-4 дні. Як правильно?

На думку дерматологів, наша шкіра постійно оновлюється і її ороговілі частинки потрапляють на простирадла, наволочки. А це чудове середовище для кліщів – шкірного та пилового.

Раніше ми розповідали, у якій країні постільну білизну не змінюють 12 місяців.

Як довго можна не міняти постільну білизну

Також дерматологи вважають, що за ніч з тіла людини може виділятися до 1 л поту, не все випаровується, частина залишається на постільній білизні, тому якщо ви сильно потієте, то потрібно частіше міняти білизну. Адже в ній накопичуються не лише шкідливі мікроорганізми та бактерії, а й сама тканина швидше деформується.

Правильний догляд за постільною білизною відіграє важливу роль у підтримці гігієни та здоров’я. Дерматологи рекомендують міняти постільну білизну не рідше одного разу на 7-10 днів. Це з пов’язано з тим, що у процесі сну на постільній білизні накопичуються піт, секреції шкірного сала, клітини епітелію, і навіть мікроорганізми, які можуть викликати різні шкірні проблеми.

Але у весняно-літній період міняти білизну потрібно частіше, ніж, наприклад, взимку чи восени.

Якщо ви любите їсти в ліжку, тоді міняти її потрібно кожні 3-4 дні.

Як постільна білизна впливає на безсоння

Є порада міняти білизну щодня, але це стосується тих, хто страждає на безсоння. Неврологи впевнені, що таким чином можна нормалізувати сон і безсоння точно не турбуватиме.

Турбота про постільну білизну – це не лише турбота про її чистоту, а й турбота про власне здоров’я. Тому регулярна зміна постелі – це необхідний елемент турботи про себе.

Також не забувайте про подушки та ковдри – їх рекомендується прати раз на 1-2 місяці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні