Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеЯк часто ви перете постільну білизну? Середній британець – раз на 12...

Як часто ви перете постільну білизну? Середній британець – раз на 12 місяців

Этот материал также доступен на русском языке
Середньостатистична людина пере простирадла лише раз на 2 тижні, з'ясували спеціальні дослідження.

Ви навряд чи знали, що середньостатистична людина пере простирадла раз на два тижні, а кожен третій робить це лише раз на рік. Дослідження Hammonds Furniture показало, що 30% британців перуть постільну білизну кожні 12 місяців.

На думку фахівців, частота прання постільної білизни та ковдр залежить від індивідуальних звичок. Робити це рекомендується в середньому раз на тиждень, а влітку двічі на тиждень, – розповіла Моллі Фрешуотер порталу Liverpool Echo.

Такої ж думки дотримується доктор Кайл Грант, який додає, що у разі алергії пухові ковдри слід прати частіше, тому що постільна білизна збирає алергени, які можуть ускладнити сон і зменшити його якість.

«Ми проводимо близько 9 години на день у своїх ліжках, тому дуже важливо, щоб місце, де ми лежимо, було чистим. Моя особиста порада – прати постільну білизну щотижня, максимум раз на 10 днів. У період сезонної алергії добре б прати раз на тиждень, щоб не було пилку, пилу та інших частинок, які посилюють симптоми», – додав він.

Фахівці підкреслюють, що для здорового сну важливим є не тільки те, як часто перуться ковдри та простирадла, але й за якої температури. За їхніми словами, прання за високої температури — найкраще рішення.

Вчені виявили, що прання простирадла за високих температур більш ефективно видаляє сліди пилу, тому, коли ви їх перете, переконайтеся, що температура становить 40 градусів або вище, в ідеалі 60 градусів, радять експерти.

Джерело: NovaVest

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні