Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯке насіння корисне для вживання в їжу?

Яке насіння корисне для вживання в їжу?

Этот материал также доступен на русском языке
Колись давно насіння складало третину раціону людини. Поживні, багаті білком, вуглеводами та клітковиною, вони наповнювали силами та бадьорістю наших предків, забезпечували їхній організм необхідними вітамінами, макро- та мікроелементами та допомагали відновлюватися після травм.

Сьогодні ж багато хто нехтує насінням, не включаючи його повноцінно до свого раціону. І дуже дарма!

Після численних досліджень вчені довели, що у тих, хто на постійній основі вживає в їжу різноманітне насіння, рідше спостерігається дефіцит вітамінів та інших життєво важливих речовин.

Насіння добре себе показало, як помічники в процесах одужання та відновлення організму. А ще вони вважаються дієтичним продуктом завдяки низькому глікемічному індексу і великій кількості клітковини.

Багато яке насіння є повноцінним харчовим продуктом, яке допоможе заповнити нестачу корисних речовин, знизити вагу або налагодити роботу шлунку.

Насіння чіа є чемпіоном з вмісту харчових волокон, або клітковини, воно – чудове джерело Омега-3 жирних кислот і містить велику кількість антиоксидантів. У шлунку насіння чіа набухає, перетворюючись на гелеподібну масу. Вона допомагає надовго зберегти відчуття ситості. Насіння чиа можна додавати в йогурти, каші, сир, салати.

Насіння конопель ніякого відношення до наркотику не має, бо вирощене для харчування насіння конопель відрізняється від того, яке використовують з медичною метою. У насінні конопель міститься рослинний білок, який за складом схожий на тваринний, залізо, кальцій та магній, омега-6 та омега-3 жирні кислоти. Додавати насіння конопель можна в каші, супи, салати.

Насіння гарбуза. Головна користь насіння гарбуза полягає у високому вмісті заліза та цинку. Гарбузове насіння корисне як у сирому, так і у смаженому вигляді. Його можна використовувати як добавку до йогуртів, каш, хліба, супів і салатів.

Насіння льону містить речовини, що посилюють кровотік і благотворно впливають на серцево-судинну систему організму. Льон вважається одним з найкращих джерел розчинних волокон, які допомагають підтримувати нормальний рівень цукру в крові. Крім того, насіння льону підвищує апетит. Перед вживанням його краще подрібнити в кавомолці, а краще – додавати до салатів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні