П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіЯк отримати гроші від ООН, які продовжують виплачувати різні агенції?

Як отримати гроші від ООН, які продовжують виплачувати різні агенції?

Этот материал также доступен на русском языке
Різні агенції Організації Об'єднаних Націй (ООН) продовжують виплачувати грошову допомогу. Однак людям, щоб отримати ці виплати, доводиться вистоювати довгі черги у банківських відділеннях.

Що радять у Міністерстві соціальної політики?

У Міністерстві соціальної політики уточнили, що претенденти на допомогу реєструються через платформу «єДопомога»: aid.edopomoga.gov.ua. Там, до речі, можна перевірити нарахування коштів. Виплату цих коштів міжнародні організації надсилають банківським переказом від «Вестерн Юніон» («Western Union»).

СМС-повідомлення з кодом банківського переказу (MTCN-код) надходить на мобільний телефон заявника. Далі гроші можна отримати двома способами.

  • ВАРІАНТ 1. Отримати кошти на банківський рахунок, скориставшись онлайн-банкінгом свого банку, якщо це «ПриватБанк», «Ощадбанк» або «Акцент Банк» («А-Банк»).

Наприклад, якщо ви використовуєте застосунок «Приват24», треба:

– увійти у застосунок;

– у вкладці «Сервіси» вибрати пункт «Перекази» – «Міжнародні перекази» – «Western Union»;

ввести контрольний номер переказу, суму і необхідну валюту;

вибрати карту, на яку хочете отримати гроші.

  • ВАРІАНТ 2. Отримати готівку в будь-якому відділенні таких банків: «ПриватБанк», «А-Банк», «Райффайзен Банк Аваль», «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Українська фінансова група». Отримати переказ можна і у відділеннях «Укрпошти» або «Нової пошти».

Для того щоб отримати гроші, при собі необхідно мати один із документів:

– паспорт громадянина України, ID-картку, цифрові версії зазначених документів у застосунку «Дія» (їх не приймають лише у «Ощадбанку») або закордонний паспорт;

– ідентифікаційний код.

***

Якщо з будь-яких причин ви не змогли отримати кошти, звертайтеся у робочий час на «гарячу лінію» ООН: 0-800-600-122 (дзвінки безкоштовні).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні