Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНедорогі продукти: вони допоможуть вам схуднути

Недорогі продукти: вони допоможуть вам схуднути

Этот материал также доступен на русском языке
У цих бюджетних продуктах для схуднення небагато калорій, зате кількість корисних речовин - на найвищому рівні. І звичайно, вас дуже порадує ціна.

Сочевиця

До меню для схуднення, що складається з дешевих продуктів, неодмінно слід включити сочевицю, адже вона коштує втричі дешевше за модну крупу кіноа, яку останнім часом так люблять рекомендувати дієтологи тим, хто хоче правильно харчуватися. А втім білку в чечевиці більше (24 г на 100 г продукту, а в кіноа – тільки 14), жиру менше (1,5 г, а в кіноа – 6 г). Вуглеводів теж менше – 42 г (проти 57). Завдяки цим показникам навіть невелика порція сочевиці допоможе вам надовго впоратися з відчуттям голоду. Високий вміст жирних кислот омега-3 і омега-6 неодмінно позначиться на стані шкіри, а велика кількість клітковини поліпшить травлення, дозволить позбутися токсинів і шлаків. Крім того, в 200 г приготованої сочевиці міститься до 90% рекомендованої денної норми фолієвої кислоти, тому її рекомендують включати до раціону вагітним жінкам.   

Гречка

Ще один дуже доступний продукт для схуднення. Щоб тримати вагу під контролем, протягом тижня заміняйте гречкою, заправленою вашою улюбленою олією, як одне з основних вживань їжі, і тоді ви напевно помітите результат. У гречці чимало вітамінів і мікроелементів – за поживними властивостями багато які вчені ставлять її на перше місце серед круп. Потрібно розуміти, що іноді підвищений апетит розвивається саме тоді, коли організму бракує вітамінів.           

Перлова крупа

Ще один із найбюджетніших і найкорисніших продуктів для схуднення. У перловці високий вміст легкого рослинного білку та клітковини, яка активізує травлення і очищає наш організм від шкідливих речовин. При регулярному вживанні перловка знижує холестерин і завдяки провітаміну А підвищує імунітет. На ніч замочіть перловку у воді, вранці зваріть, додайте олію, обсмажену цибулю, гриби – дужа корисна, низькокалорійна і недорога страва готова!

Вода

Бюджетна дієта, як і будь-яка інша, неодмінно мусить складатися з великої кількості води. Два літри негазованої води за добу – це та норма, яку рекомендують лікарі. Якщо ви активно займаєтеся спортом або проводите багато часу просто сонця, рідини потрібно ще більше. Випийте повну склянку води кімнатної температури за півгодини до їди – ви гарантовано з’їсте менше.

Редька

 

 

Забудьте про дорогий і екзотичний дайкон, адже його легко можна замінити недорогими продуктами для схуднення. Наприклад, звичайна зелена редька кошує у 5 разів дешевше і при цьому містить чимало корисних речовин. По-перше, вітаміни групи В, які відповідають за нормальне функціонування нервової системи. А що ви спокійніші, то менше ризикуєте заїдати стрес солодкими та жирними стравами. Ефірні олії, вітамін С, кальцій, калій, фосфор, залізо… А поживна цінність цього продукту для схуднення – всього 35 ккал на 100 г.         

Буряк

 

Цей доступний продукт для схуднення має чудові очисні властивості, корисний для здоров’я печінки, кишок, вен і капілярів. Також буряк стимулює циркуляцію лімфи і тому незамінний для тих, хто хоче позбутися не лише зайвої ваги, але й целюліту.        

Банани

 

Дієтологи часто радять мати під рукою батончики-мюслі, призначені для швидкого перекусу. Але насправді в «корисному» батончику може бути від 250 до 430 ккал, а ціна такого перекусу вас навряд чи потішить. Наша порада: замість дорогого батончика з’їжте такий бюджетний продукт для схуднення, як банан. При вазі 100 г він краще втамує голод, його калорійність буде втричі меншою, ніж у батончика. Не кажучи вже про те, що за ціну одного органічного батончика ви зможете забезпечити себе бананами на тиждень.                

Раніше опубліковано: Чим корисна чорноплідна горобина?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні