Статті

Яких помилок ми припускаємося при квашенні капусти

Ми купуємо капусту в магазинах, на базарах, дуже часто й самі вдома квасім. Але як домогтися того, щоб капуста вийшла чудовою, хрумкою, в міру кислою?

Помилки при квашенні капусти

Дрібно нарізали

Капусту не слід шаткувати занадто дрібно. Найоптимальніший розмір – 3-5 мм завширшки.

Перетримали у теплому місці

Для початкового бродіння при кімнатній температурі (22-24 градуси) достатньо 3-4 днів, потім капусту слід перемістити у прохолодне місце.

Не випускали гази, що утворюються

При бродінні обов’язково треба дати можливість вийти газам, що утворюються. Якщо ви заквасили капусту в 3-літровій банці, щодня протикайте її спицею до самого дна. А якщо засолили в барилі, то можна вивалити весь вміст у тазик, перемішати руками і знову закласти в банку для подальшого квашення. Достатньо робити цю процедуру раз на 2-3 дні.

Не поклали гніт

Якщо ви квасите капусту в бочці, гніт потрібен обов’язково. Капуста має бути повністю занурена в розсіл. Використовуйте тарілку з вантажем, але не металеві предмети.

Не досипали або пересипали солі

Для правильного заквашування треба брати по одній столовій ложці кухонної солі (25-30 г) за кожен кілограм капусти. Якщо мало солі, активізуються бактерії, які пригнічують бродіння. А надмірна кількість солі гальмує бродіння або взагалі припиняє його. Також при заквасці капусти використовуйте велику нейодовану сіль, інакше капуста вийде м’якою.

Поклали багато моркви

Якщо любите капусту з морквою, використовуйте до 100 г на 1 кг капусти, інакше утвориться слиз.

Читайте  також:

Новое на сайте

  • Новини

Якщо банк збанкрутував: як і коли можна отримати свої гроші

Українці зможуть швидше отримувати свої кошти після краху банку. Фонд гарантувань вкладів скоротив час повернення…

21/10/2025 17:22
  • Новини

Не поспішайте звільнятися: які права працюючих пенсіонерів

Багато хто вважає, що з виходом на пенсію робота закінчується. Але ж це міф. Закон…

21/10/2025 16:59
  • Новини

Прихована пастка для здоров’я: кардіолог назвала тип солі, найбільш небезпечний для серця

Обманюємо самі себе. Лікарка розповіла, чому краще обмежити вживання солі з грубими кристалами.

21/10/2025 16:36
  • Новини

Отримаєте рекордний урожай: як правильно сіяти петрушку під зиму

Хочете отримати хороший урожай петрушки? Пенсійне їх під зиму. Розповідаємо, як це зробити правильно.

21/10/2025 16:16
  • Статті

10 помилок, які скорочують термін служби посудомийки Bosch

Посудомийна машина - це не просто побутовий прилад, а незамінний помічник на кухні, який економить…

21/10/2025 16:13
  • Новини

Кекс «П’ятихвилинка»: готуємо десерт за рекордно короткий час

Хочете поласувати чимось солодким, але зовсім немає часу для приготування? Цей неймовірно смачний кекс готується…

21/10/2025 15:56