Статті

Яких помилок ми припускаємося при квашенні капусти

Ми купуємо капусту в магазинах, на базарах, дуже часто й самі вдома квасім. Але як домогтися того, щоб капуста вийшла чудовою, хрумкою, в міру кислою?

Помилки при квашенні капусти

Дрібно нарізали

Капусту не слід шаткувати занадто дрібно. Найоптимальніший розмір – 3-5 мм завширшки.

Перетримали у теплому місці

Для початкового бродіння при кімнатній температурі (22-24 градуси) достатньо 3-4 днів, потім капусту слід перемістити у прохолодне місце.

Не випускали гази, що утворюються

При бродінні обов’язково треба дати можливість вийти газам, що утворюються. Якщо ви заквасили капусту в 3-літровій банці, щодня протикайте її спицею до самого дна. А якщо засолили в барилі, то можна вивалити весь вміст у тазик, перемішати руками і знову закласти в банку для подальшого квашення. Достатньо робити цю процедуру раз на 2-3 дні.

Не поклали гніт

Якщо ви квасите капусту в бочці, гніт потрібен обов’язково. Капуста має бути повністю занурена в розсіл. Використовуйте тарілку з вантажем, але не металеві предмети.

Не досипали або пересипали солі

Для правильного заквашування треба брати по одній столовій ложці кухонної солі (25-30 г) за кожен кілограм капусти. Якщо мало солі, активізуються бактерії, які пригнічують бродіння. А надмірна кількість солі гальмує бродіння або взагалі припиняє його. Також при заквасці капусти використовуйте велику нейодовану сіль, інакше капуста вийде м’якою.

Поклали багато моркви

Якщо любите капусту з морквою, використовуйте до 100 г на 1 кг капусти, інакше утвориться слиз.

Читайте  також:

Новое на сайте

  • Новини

Нацбанк змінює правила переказів: ідентифікаційний код стане обов’язковим

Нацбанк готує реформу для переказів без рахунку. Суть змін – більше даних, більше прозорості та…

07/07/2025 18:09
  • Новини

Ідеальні мариновані огірки з гірчицею: простий рецепт на зиму – для справжніх гурманів

Цей рецепт маринованих огірків із гірчицею у зернах та стерилізацією стане знахідкою для всіх, хто…

07/07/2025 17:41
  • Статті

Як не залишитися без житла: обираємо між спадковим договором та довічний утримання

Передати житло тому, хто допомагає, – гарна ідея. Але оформити це можна по-різному, і від…

07/07/2025 16:53
  • Дача

Чому слива не дає врожаю: поширені причини та що з цим робити

Урожаю все нема, а дерево росте вже не перший рік? Причин відсутності плодів у сливи…

07/07/2025 15:24
  • Новини

Сирні кульки з кропом і кунжутом: неймовірно смачна закуска за 10 хвилин

Не обов’язково бути шеф-кухарем, щоб створити закуску, яка прикрасить будь-який стіл. Замість банальних канапок –…

07/07/2025 14:53
  • Статті

Чому все більше підприємців обирають кредит онлайн в ПУМБ

З початку 2025 року ПУМБ став лідером серед банків в онлайн-кредитуванні малого бізнесу. Така динаміка…

07/07/2025 13:53