Статті

Яких помилок ми припускаємося при квашенні капусти

Ми купуємо капусту в магазинах, на базарах, дуже часто й самі вдома квасім. Але як домогтися того, щоб капуста вийшла чудовою, хрумкою, в міру кислою?

Помилки при квашенні капусти

Дрібно нарізали

Капусту не слід шаткувати занадто дрібно. Найоптимальніший розмір – 3-5 мм завширшки.

Перетримали у теплому місці

Для початкового бродіння при кімнатній температурі (22-24 градуси) достатньо 3-4 днів, потім капусту слід перемістити у прохолодне місце.

Не випускали гази, що утворюються

При бродінні обов’язково треба дати можливість вийти газам, що утворюються. Якщо ви заквасили капусту в 3-літровій банці, щодня протикайте її спицею до самого дна. А якщо засолили в барилі, то можна вивалити весь вміст у тазик, перемішати руками і знову закласти в банку для подальшого квашення. Достатньо робити цю процедуру раз на 2-3 дні.

Не поклали гніт

Якщо ви квасите капусту в бочці, гніт потрібен обов’язково. Капуста має бути повністю занурена в розсіл. Використовуйте тарілку з вантажем, але не металеві предмети.

Не досипали або пересипали солі

Для правильного заквашування треба брати по одній столовій ложці кухонної солі (25-30 г) за кожен кілограм капусти. Якщо мало солі, активізуються бактерії, які пригнічують бродіння. А надмірна кількість солі гальмує бродіння або взагалі припиняє його. Також при заквасці капусти використовуйте велику нейодовану сіль, інакше капуста вийде м’якою.

Поклали багато моркви

Якщо любите капусту з морквою, використовуйте до 100 г на 1 кг капусти, інакше утвориться слиз.

Читайте  також:

Метки: ошибки рецепт

Новое на сайте

  • Статті

Магічна сила української хустки – наша культурна спадщина

Українська жіноча хустка в нашій культурі має символічне значення та вважається оберегом. Навіть існує неофіційне…

04/12/2024 20:39
  • Статті

Здорова скарбничка: як зміцнити імунітет і не піддатися хворобам у зимовий період

Взимку, у розпал застуд та захворювань, важливо підтримувати свій імунітет. Імунітет відіграє ключову роль у…

04/12/2024 19:38
  • Новини

Щоб позбутися прісного смаку страв: чи вмієте ви готувати соус із хрону

Якщо не знаєте, як надати пікантності страві з м'яса чи риби, спробуйте приготувати соус з…

04/12/2024 18:36
  • Статті

Які ознаки на тілі свідчать про підвищений рівень холестерину

Підвищений холестерин може призводити до серцево-судинних захворювань – від гіпертонії до інсульту та інфаркту.

04/12/2024 17:34
  • Статті

Медична реформа: що буде замість МСЕК

Нещодавно Кабінет міністрів ухвалив постанову*, яка дає змогу ліквідувати МСЕК. Як зміниться встановлення інвалідності і…

04/12/2024 16:52
  • Статті

Дострокові пенсії: хто має право вийти на пенсію раніше – чи є ви в цьому списку

Достроково вийти на пенсію можуть не лише ті, хто працював за списком №1 і №2…

04/12/2024 16:21