Ми купуємо капусту в магазинах, на базарах, дуже часто й самі вдома квасім. Але як домогтися того, щоб капуста вийшла чудовою, хрумкою, в міру кислою?
Капусту не слід шаткувати занадто дрібно. Найоптимальніший розмір – 3-5 мм завширшки.
Для початкового бродіння при кімнатній температурі (22-24 градуси) достатньо 3-4 днів, потім капусту слід перемістити у прохолодне місце.
При бродінні обов’язково треба дати можливість вийти газам, що утворюються. Якщо ви заквасили капусту в 3-літровій банці, щодня протикайте її спицею до самого дна. А якщо засолили в барилі, то можна вивалити весь вміст у тазик, перемішати руками і знову закласти в банку для подальшого квашення. Достатньо робити цю процедуру раз на 2-3 дні.
Якщо ви квасите капусту в бочці, гніт потрібен обов’язково. Капуста має бути повністю занурена в розсіл. Використовуйте тарілку з вантажем, але не металеві предмети.
Для правильного заквашування треба брати по одній столовій ложці кухонної солі (25-30 г) за кожен кілограм капусти. Якщо мало солі, активізуються бактерії, які пригнічують бродіння. А надмірна кількість солі гальмує бродіння або взагалі припиняє його. Також при заквасці капусти використовуйте велику нейодовану сіль, інакше капуста вийде м’якою.
Якщо любите капусту з морквою, використовуйте до 100 г на 1 кг капусти, інакше утвориться слиз.
Читайте також:
Українці зможуть швидше отримувати свої кошти після краху банку. Фонд гарантувань вкладів скоротив час повернення…
Багато хто вважає, що з виходом на пенсію робота закінчується. Але ж це міф. Закон…
Обманюємо самі себе. Лікарка розповіла, чому краще обмежити вживання солі з грубими кристалами.
Хочете отримати хороший урожай петрушки? Пенсійне їх під зиму. Розповідаємо, як це зробити правильно.
Посудомийна машина - це не просто побутовий прилад, а незамінний помічник на кухні, який економить…
Хочете поласувати чимось солодким, але зовсім немає часу для приготування? Цей неймовірно смачний кекс готується…