Ми купуємо капусту в магазинах, на базарах, дуже часто й самі вдома квасім. Але як домогтися того, щоб капуста вийшла чудовою, хрумкою, в міру кислою?
Капусту не слід шаткувати занадто дрібно. Найоптимальніший розмір – 3-5 мм завширшки.
Для початкового бродіння при кімнатній температурі (22-24 градуси) достатньо 3-4 днів, потім капусту слід перемістити у прохолодне місце.
При бродінні обов’язково треба дати можливість вийти газам, що утворюються. Якщо ви заквасили капусту в 3-літровій банці, щодня протикайте її спицею до самого дна. А якщо засолили в барилі, то можна вивалити весь вміст у тазик, перемішати руками і знову закласти в банку для подальшого квашення. Достатньо робити цю процедуру раз на 2-3 дні.
Якщо ви квасите капусту в бочці, гніт потрібен обов’язково. Капуста має бути повністю занурена в розсіл. Використовуйте тарілку з вантажем, але не металеві предмети.
Для правильного заквашування треба брати по одній столовій ложці кухонної солі (25-30 г) за кожен кілограм капусти. Якщо мало солі, активізуються бактерії, які пригнічують бродіння. А надмірна кількість солі гальмує бродіння або взагалі припиняє його. Також при заквасці капусти використовуйте велику нейодовану сіль, інакше капуста вийде м’якою.
Якщо любите капусту з морквою, використовуйте до 100 г на 1 кг капусти, інакше утвориться слиз.
Читайте також:
Національний банк України повідомив про запуск в обіг модифікованих банкнот номіналом 20 гривень. Вони з’являються…
Щоб уникнути штрафів, водіям потрібно вчасно оновлювати документи. Для цього доведеться звернутися до сервісного центру…
Ви працювали десятки років, платили внески, а потім отримали відмову у пенсії? На жаль, така…
Українцям презентували новий пакет послуг у сегменті бюджетного мобільного зв’язку. Цей тариф є на сьогодні…
Пенсіонери, які після виходу на заслужений відпочинок продовжують працювати, мають право на новий перерахунок. Але…
Фінансовий номер — це номер телефону, прив’язаний до банківських послуг, на який надходять коди підтвердження,…