Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКвашена капуста: секрети заготовки популярного овоча на зиму

Квашена капуста: секрети заготовки популярного овоча на зиму

Этот материал также доступен на русском языке
Листопад – саме час для засолювання капусти на зиму. Кожна досвідчена господиня має свої секрети заготівлі хрусткої закуски. Який овоч вибрати для закваски і як правильно його приготувати, щоб квашена капуста залишалася хрусткою - про це ми розповімо в серії публікацій.

Секрети заготовки на зиму

Квашена капуста – дуже корисна страва. Вона містить вітаміни (С, В6) та мікроелементи (залізо, калій, магній та цинк), які сприяють зміцненню імунітету і травленню, покращують засвоєння білка, надають міцності нігтям і блиску волоссю. А ще цей продукт корисний для тих, хто любить низькокалорійну їжу.

Для закваски капусти годяться такі сорти: «Слава», «Подарунок», «Харківська зимова», «Ювілейна», «Завадівка».

Як візуально вибрати капусту

  • Зверніть увагу: що більша капуста, то більше в ній соку (вибирайте великі головки масою не менше 1 кілограма.
  • Для засолювання необхідним є білий капустяний лист. Колір говорить і про те, що в овочі накопичилася достатня кількість цукрів, які сприяють бродінню.
  • Пружність та щільність капусти також важлива. Якщо овоч щільний, то ви вибрали саме той сорт, який потрібно.
  • Візьміть капустяний лист в руки, складіть його в кілька разів і натисніть з обох боків, якщо виділився сік – це ідеальна капуста для засолювання.

Якщо в капусту покласти мало солі, то вона після закваски вийде дуже м’якою. А якщо навпаки, то у страві можуть загинути корисні молочнокислі бактерії. Ідеальне співвідношення: на 10 кг капусти треба додати 200 грамів солі.

Нове на сайті