Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСекрети зимової заготівлі: квашена капуста з гарбузом

Секрети зимової заготівлі: квашена капуста з гарбузом

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна досвідчена господиня має свої секрети заготівлі хрусткої закуски. А також особливе поєднання овочів, щоб квашена капуста залишалася хрусткою та абсолютно неповторною на смак.

Квашена капуста – дуже корисна страва. Вона містить вітаміни (С, В6) та мікроелементи (залізо, калій, магній та цинк). Всі вони сприяють зміцненню імунітету і травленню, покращують засвоєння білка, надають міцності нігтям і блиску волоссю.

А ще цей продукт корисний для тих, хто любить низькокалорійну їжу.

Кожна досвідчена господиня має свої секрети заготівлі хрусткої закуски. А також особливе поєднання овочів, щоб квашена капуста залишалася хрусткою та абсолютно неповторною на смак.

Квашена капуста: секрети заготовки популярного овоча на зиму.

Маленькі таємниці вдалого засолювання

  • Чим більша капуста, тим більше соку (вибирайте великі головки масою не менше 1 кілограма).
  • Для засолювання необхідним є білий капустяний лист. Колір говорить і про те, що в овочі накопичилася достатня кількість цукрів, які сприяють бродінню.
  • Пружність та щільність капусти також важлива. Якщо овоч щільний, то ви вибрали саме той сорт, який потрібно.
  • Візьміть капустяний лист в руки, складіть його в кілька разів і натисніть з обох боків, якщо виділився сік – це ідеальна капуста для засолювання.
  • Якщо в капусту покласти мало солі, то вона після закваски вийде дуже м’якою. А якщо навпаки, то у страві можуть загинути корисні молочнокислі бактерії. Ідеальне співвідношення: на 10 кг капусти треба додати 200 грамів солі.

Квашена капуста з гарбузом

Інгредієнти

Капуста – 4 кілограми, цукор – 3 столові ложки, сіль – 130 грамів.

Приготування

  • Нарізати великими скибочками очищений гарбуз. Пересипати його цукром і залишити для виділення соку.
  • Нашаткувати капусту, посолити і перетерти.
  • У підготовлену посудину викласти капусту, а зверху шматочки гарбуза.
  • Прикрити чистою тканиною і гнітом, потім залишити при кімнатній температурі.
  • За кілька днів можна пробувати.

Прибираємо на зберігання у холодильник або льох.

Нове на сайті