Інжир ще називають смоківницею або фіговим деревом. Доведений факт: якщо їсти інжир регулярно, то лише за кілька тижнів він допоможе стабілізувати показники калію і тиск.
Крім того, інжир корисний для роботи шлунка. Усього три плоди на день допоможуть захиститися від багатьох розладів травної системи. Клітковина, що міститься в інжирі, покращує перистальтику кишечника, регулює його роботу та запобігає запорам. Сушений інжир, як і свіжий, добре впливає на роботу кишечника. Завдяки природним послаблюючим властивостям він допомагає швидше очистити організм від токсинів.
Плоди інжиру допомагають зберегти здоров’я шкіри та слизових, мають антибактеріальні та протигрибкові властивості. Речовини, що входять до складу смокви, вбивають хвороботворні бактерії та грибки у ротовій порожнині.
При постійному вживанні, як у свіжому, так і сушеному вигляді, інжир знижує тахікардію, покращує стан серцевого м’яза і тонус судин.
Також плоди інжиру забезпечують нормальну діяльність нервової системи, стимулюють відновлення нервових клітин.
А регулярне вживання цих плодів може покращити розумову діяльність та підвищити стресостійкість.
Завдяки великій кількості заліза, сушений інжир корисний тим, хто страждає на недокрів’я, оскільки допомагає збільшити рівень гемоглобіну в крові.
Читайте також:
Всеукраїнська благодійна організація Food Foundation відкриває нову реєстрацію на отримання гуманітарної допомоги. Набір включає 18…
Попит на кремацію в Україні зростає. Експерти кажуть, що в столиці цей спосіб прощання вже…
В Україні з 15 листопада розпочався прийом заявок на 1000 гривень від держави за програмою…
Перед тим як укладати угоду купівлі-продажу житла чи іншого об’єкта, важливо ретельно підготуватися. Даємо докладну…
Розмір пенсії в України залежить від двох ключових показників: тривалості стажу та розміру заробітної плати,…
Українці вже давно звикли оплачувати дві окремі квитанції за газ – за сам ресурс та…