П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧай з листя інжиру може бути ключем до позбавлення деяких проблем зі...

Чай з листя інжиру може бути ключем до позбавлення деяких проблем зі здоров’ям

Этот материал также доступен на русском языке
Літо ще не забуте, але проте добре подумати про зиму і про всі ті зілля, які примудряються захистити нас від низки хвороб.

Виявляється, фігове листя може бути корисним при боротьбі з цілим рядом захворювань, таких як астма, діабет, при проблемах з легенями, а також, наприклад, з виразкою. Чай із листя інжиру також може допомогти нормалізувати рівень цукру в крові, а також знизити рівень поганого холестерину. Рецепт можна переглянути нижче у статті.

Літо ще не забуте, але проте добре подумати про зиму і про всі ті зілля, які примудряються захистити нас від низки хвороб.

Щоб почуватися готовим до суворої зими, добре запастися кількома баночками домашнього меду та різних видів трав. З ними ми можемо легко зігрітися, а також зцілити себе.

Інжир – один із найкорисніших і найсмачніших фруктів. І незважаючи на те, що його звичним місцем зростання вважається південь, смоковниця або фіга піднімається все північніше. Садівники-аматори розводять цю південну рослину з великим успіхом.

Але мало хто знає, що не лише в плодах, а й у листі криється безліч корисних речовин для людського організму. Відвар листя інжиру настійно рекомендується людям, які страждають на астму або діабет.

Листя також рекомендується людям, які страждають від хвороб легень і виразки. Відвар листя інжиру здатний нормалізувати рівень цукру в крові, знизити рівень шкідливого холестерину.

Рецепт

Ось рецепт відвару листя інжиру, який настійно рекомендується людям, які страждають на бронхіт:

  •  1 літр води;
  •  3 фігові листи.

Спосіб приготування:

  • Листя попередньо промити. Потім покласти в холодну воду і включити плиту. Суміш має кипіти 20 хвилин. Після цього часу його знімають з вогню.
  • Відвар проціджують і дають охолонути. Напій п’ють 2-3 рази протягом дня.
  • Деякі люди стверджують, що жування фігового листя може полегшити дискомфорт і біль, які зазвичай відчуває людина при виразці шлунка.
  • Інші вважають, що листя може допомогти скинути вагу, тому що воно є природним антиоксидантом.

Цінуйте фігове листя, адже корисних інгредієнтів у них аж ніяк не мало.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні