Статті

Користь горіхів та сухофруктів для людей похилого віку

Якщо хтось забув, то нагадаємо що ще важливо:

  • сон (висипання)
  • відсутність стресів (емоційний стан)
  • шкідливі звички (їхня відсутність)
  • помірні фізичні навантаження.

Часто ми забуваємо принципи харчування, а точніше думаємо про наповнення шлунка, забуваючи про якість харчування. Розумію, що якісно харчуватися, окрім повзи стоїть ще й додаткових грошей. Але тут вже потрібно вибирати, що вам важливіше – якість чи гроші.
Сьогодні ми хочемо поділитися інформацією про користь горіхів і сухофруктів – наших помічників, що містять безліч вітамінів, мінералів і мікроелементів. А тепер конкретно, що ховається за загальними словами.

КОРИСТЬ ГОРІХІВ

Знижують холестерин

Горіхи можуть допомогти знизити рівень холестерину в організмі завдяки кільком факторам. Горіхи, такі як волоські, мигдаль, фундук і кедрові горіхи, містять здорові мононенасичені жири, такі як олеїнова кислота, які сприяють зниженню рівня “поганого” холестерину (ЛПНЩ) у крові та збільшенню рівня “хорошого” холестерину (ЛПЗЩ). Поліненасичені жири, які також містяться в горіхах, включаючи омега-3 жирні кислоти сприяють зниженню запалення та рівня холестерину в крові. А ще горіхи містять фітостероли, природні сполуки, які можуть конкурувати з холестерином у їжі, зменшуючи його всмоктування у кишечнику.
Горіхи можуть допомогти зменшити апетит завдяки високому вмісту білка та клітковини, що може призвести до зменшення споживання шкідливіших продуктів, що містять холестерин.

Робота серця

Горіхи багаті на антиоксиданти, такі як вітамін Е, які можуть допомогти захистити артерії від пошкоджень і надають позитивний вплив на здоров’я серця.
Щоб отримати максимальну користь для здоров’я серця, рекомендується вживати горіхи в рамках збалансованої дієти та помірних порціях, оскільки горіхи, незважаючи на свої позитивні властивості, містять багато калорій.

Поліпшення роботи мозку

Дослідження показують, що регулярне вживання горіхів може бути пов’язане з покращенням когнітивних здібностей та захистом від нейродегенеративних захворювань

Зміцнення кісток

Горіхи містять мінерали, такі як кальцій та магній, які можуть допомогти у підтримці здорових кісток. А це своєю чергою важливо для людей похилого віку, у яких проявляється крихкість кісток, болі в суглобах та інші неприємності, пов’язані з опорно-руховою системою.

КОРИСТЬ СУХОФРУКТІВ

Травлення

Сухофрукти багаті на дієтичні волокна, які можуть сприяти нормалізації травлення та поліпшенню кишкової перистальтики. При запорах рекомендують вживання чорносливу, який завдяки своїм проносним функціям розблокує нормальну роботу кишківника.

Зміцнення імунітету

Вітамін С, який міститься в деяких сухофруктах, може допомогти зміцнити імунну систему та боротися з інфекціями. Крім того, сухофрукти зберігають багато вітамінів і мінералів, присутні у свіжих фруктах. Вони містять вітаміни A і K, калій, магній та залізо, що загалом позитивно впливає на енергійність та рухливість, яка падає з віком. А як відомо, рух – це життя.

Однак важливо пам’ятати, що сухофрукти, такі як манго, курага, фініки містять концентровані цукру, тому їх слід вживати в розумних кількостях, особливо для тих, хто стежить за рівнем цукру в крові і калорійністю їжі. Також слід віддавати перевагу натуральним сухофруктам без доданого цукру і консервантів.


*на правах реклами

Новое на сайте

  • Новини

У держави з’явилися нові плани на багатоквартирні будинки: що готують простим українцям

В Україні стартувала державна програма з підтримки встановлення альтернативних джерел енергії. У цьому матеріалі розповідаємо…

10/05/2024 13:29
  • Новини

Європейські пенсії: як влаштовані пенсійні системи в інших країнах (відео)

У цьому матеріалі розповідаємо, як нараховують пенсійні виплати в Європі, в якому віці європейці виходять…

10/05/2024 12:15
  • Новини

В Україні різко піднімуть штрафи для українських чоловіків: про які суми йдеться

Українська влада значно підніме штрафи для порушників правил мобілізації. За відповідний законопроєкт проголосувала Верховна Рада.

10/05/2024 11:46
  • Новини

Споживача зобов’язали заплатити понад 60 тисяч гривень: за що можна “потрапити” на велику суму

Районний суд зобов'язав українця заплатити за газ майже 62 тисячі грн за встановлені під час…

10/05/2024 10:19
  • Новини

Розпочався прийом заявок на фінансову допомогу в нових громадах – як зареєструватися

Гуманітарна організація спільно з World Vision підтримує українців у важкий воєнний час і надає їм…

10/05/2024 08:59
  • Новини

Окупанти знову атакували Україну дронами і ракетами – військове зведення на 10 травня

Росія вночі запустила по Україні ракети і безпілотники. Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам…

10/05/2024 08:12