Овочеві котлети
Овочеві котлети швидко готуються та корисні для організму. Котлети з овочів – рецепт для всіх, хто цінує здорове харчування.
Інгредієнти
«Кабачки – 400 грамів, рис – 50 грамів, картопля – 2 штуки, морква – 1 штука, яйця – 3 штуки, манна крупа – 2 столові ложки, сметана – 3 столові ложки, кетчуп – 1 столова ложка, часник – 1-2 зубчики, сіль – 0,5 чайної ложки, зелена цибуля та кріп – по пучку, перець – за смаком.
Приготування
- Очищену картоплю і кабачки натерти на тертці.
- Позбутися зайвої рідини, змішати і додати дрібно натерту моркву.
- Дрібно нарубати цибулю і змішати її з відвареним рисом. Отриману масу змішати з овочевою.
- Додати яйця і манну крупу.
- Поперчити, перемішати, накрити харчовою плівкою і відправити у холодильник на 20 хвилин. Після цього сформувати з отриманої маси котлети.
- Для приготування соусу змішати сметану з кетчупом, додати подрібнений кріп і пропущений через прес часник. Знову все перемішати.
- Розігріти сковороду з олією, сформувати з отриманої маси котлети і обсмажити на середньому вогні з обох боків.
Валентина Дмитрівна, м. Чернівці»