Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачПродукти харчування з доставкою для людей похилого віку

Продукти харчування з доставкою для людей похилого віку

Этот материал также доступен на русском языке
Замовлення продуктів та напоїв в мережі в останні роки стає все більш затребуваною послугою не тільки для активних користувачів Інтернету, але і для людей похилого віку та пенсіонерів. Чому ж це так актуально? Чим зручна доставка через Інтернет? Давайте розумітися!

Те, як ми їмо, завжди відбивається на стані нашого здоров’я. Поки молодий організм працює на повну потужність, у людей похилого віку його працездатність поступово знижується. З віком потреба у певних вітамінах та мінералах також збільшується. Тому важливо і те, з чого складається раціон людей похилого віку.

Щоб запобігти погіршенню самопочуття та численним неприємним захворюванням травної системи, така дієта повинна бути збалансована так, щоб задовольняти всі потреби в харчуванні, а також враховувати зміни обміну речовин, що відбуваються у людей похилого віку.

Маркетплейс Ukrainian Mall стане у пригоді, коли треба буде обрати та купити  продукти харчування та напої з доставкою під двері. Це дуже зручно для пенсіонерів, коли треба доставити важкі продукти та упаковки напоїв на високий поверх без ліфта. Користуючись Umall, люди літнього віку можуть легко обирати з широкого асортименту продуктів — від свіжих фруктів і овочів до основних продовольчих товарів і напоїв.

Додатково, Ukrainian Mall пропонує допомогу у виборі продуктів за допомогою спеціалізованих фільтрів, які дозволяють користувачам легко знайти продукти, що відповідають їх дієтичним обмеженням або особливим потребам, таким як низькокалорійні, безглютенові або безлактозні опції. Крім того, маркетплейс часто пропонує акції та знижки, що робить покупки ще більш економічно вигідними для старших людей, які обмежені у бюджеті.

Здорове харчування для людей похилого віку – яким воно має бути

Харчування, призначене для людей похилого віку, має насамперед забезпечувати організм усіма необхідними поживними речовинами, які впливають на правильне функціонування організму та роботу мозку. Це означає, що страви мають бути:

  • різноманітними;
  • поживними;
  • правильно збалансовані.

Щоб поліпшити процес травлення, в раціон слід включити продукти з високим вмістом клітковини. Як це доставити? У меню слід включати нежирне м’ясо, нежирну рибу, великі порції овочів та фруктів та мінімально оброблені зернові продукти.

У зв’язку з тим, що у людей похилого віку активність протягом дня обмежена, калорійність раціону повинна становити приблизно 1500-1800 ккал і складатися з легкозасвоюваних продуктів.

Легко та без смаження

У зв’язку з уповільненням обмінних процесів та змінами, що відбуваються в травній системі, страви для людей похилого віку повинні бути легкозасвоюваними. Тому слід уникати жирних та гострих страв, а також продуктів з високим ступенем обробки.

З раціону людини похилого віку також слід виключити страви на основі капусти, грибів або бобових, оскільки вони викликають надмірне навантаження на травну систему. Чи достатньо просто виключити зі свого раціону перелічені вище продукти? На жаль немає.

Велике значення має і те, як готуються страви. З цією метою краще уникати смаження (особливо у фритюрі), яку можна замінити варінням, гасінням або запіканням. Так само літнім людям слід відмовитися від гострих спецій та солі на користь ароматних трав.

Регулярне харчування покращить травні функції організму

Регулярність харчування рекомендується за будь-якого типу дієти. Це також має велике значення у разі харчування людей похилого віку. Воно дозволяє поліпшити обмін речовин, що сповільнюється, і підтримувати хороший стан всього організму.

Енергія, що забезпечується їжею, повинна надходити з самого ранку, тим більше, що люди похилого віку схильні рано вставати, тому легкий і поживний сніданок необхідний. Найкраще з’їсти їх приблизно за годину після пробудження. Також важливо, щоб наступні прийоми їжі проводилися через рівні проміжки часу і щоб останній прийом їжі не відбувався надто пізно.

Чому варто замовити дієтичне харчування для людей похилого віку в інтернеті?

Люди похилого віку з віком втрачають сили – на жаль, це природний порядок речей. Згодом приготування їжі також може стати для них проблематичним. Щобільше, основна дієта більшості людей похилого віку заснована на традиційній кухні, яка зазвичай важка і жирна.

У випадку з людьми похилого віку змінити харчові звички, які вони практикували все своє життя, не так просто. Заради їхнього здоров’я варто замовити для них дієтичне харчування в інтернеті з доставкою до дверей, яке забезпечить їх набором смачних, корисних та поживних страв щодня.

Ваші близькі напевно оцінять, коли замість витрачати сили на покупки та приготування їжі, вони зможуть забрати свій раціон прямо біля порога при кур’єрській доставці. Дієтичне харчування через інтернет з доставкою додому забезпечить їм максимальну зручність, на яку вони заслуговують.


*на правах реклами

Нове на сайті