Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: пасхальне заливне з індички - гідне прикраси святкового столу

Готуємо смачно: пасхальне заливне з індички – гідне прикраси святкового столу

Этот материал также доступен на русском языке
Зустрічаючи світле пасхальне свято, господині в багатьох сім'ях обов'язково до святкового столу готують холодець або заливне. Пропонуємо пасхальне заливне з індички

Нагадаємо, раніше ми рекомендували приготувати на Великдень печеня з курячими ніжками та овочами.

Пасхальне заливне з індички

Для приготування заливного з індички найкраще підходить філе, оскільки воно набагато швидше вариться, але можна використовувати й інші частини..

Інгредієнти

Індичка ( крильце і ніжка) 700 грамів, цибуля – 2 штуки, морква – 2 штуки, селера стеблова – 3 гілочки, лавровий лист – 3 штуки, перець чорний – 10 штук, часник – 4 зубчики, яйця – 4-5 штук, желатин – 1 чайна ложка за бажанням, сіль та зелень – за смаком.

Приготування

Очистити цибулю та моркву від шкірки. Залити м’ясо холодною водою і поставити на середній вогонь. При появі піни знімати її шумівкою.

Щойно піна зникне, додати очищені моркву, цибулю та селеру. Посолити, додати лавровий лист і чорний перець горошком. Закрити кришкою і варити на повільному вогні.

Якщо варити у скороварці, то достатньо буде і однієї години. У звичайній каструлі варити близько трьох годин, поки м’ясо не почне відставати від кістки.

За готовністю вийняти овочі та відварену індичку.

Відокремити м’ясо індички від кісточок та шкірки. Бульйон процідити через сито. Зубчики часнику очистити і подрібнити.

Поставити каструлю з бульйоном на невеликий вогонь. Можна прибрати з поверхні зайвий жир, викласти подрібнений часник і все трохи прогріти, щоб бульйон увібрав часниковий смак і аромат.

Можна вдруге процідити бульйон – тепер уже від шматочків часнику. На цьому етапі можна ввести розчинений желатин.

М’ясо нарізати на довгі шматочки і викласти в тарілку кільцем – це буде гніздо. У центр укласти бажану кількість заздалегідь відварених і поділених навпіл яєць. Залити бульйоном і прикрасити зеленню петрушки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні