Male chef holding raw fish.
Регулярне вживання рибних страв може знизити ризик виникнення цілого ряду захворювань. І оптимально включати вибу до раціону хоча б двічі на тиждень. Варто пам’ятати, що користь риби, її харчова цінність багато в чому залежить від того, як ви готуєте рибу.
Найбільш здоровий спосіб приготування риби, як показали деякі дослідження, це запечена риба в сметанному соусі в духовці.
Запікання також вважається найкращим способом зберегти вміст вітаміну D у рибі. Відповідно до досліджень, запечений лосось зберігає весь свій вітамін D, тоді як смажений втрачає близько 50% цього важливого вітаміну.
З цих причин запікання в духовці вважається здоровим способом приготування риби. Наслідуючи його, ви, ймовірно, втратите менше корисних жирів омега-3, ніж якби її смажили або готували в мікрохвильовій печі.
Візьміть 1 кг морської риби (4 невеликі тушки), один лимон, пучок зелені петрушки, 1-2 столові ложки олії, сіль та перець за смаком.
Смачно посмажити рибу з хрусткою скоринкою можна дуже просто і швидко на сковороді.
Але не всім це вдається.
Ділимося з вами декількома секретами, які гарантують вам чудовий результат.
Заморожене філе риби добре розморозьте і обсушіть паперовим рушником.
Опускайте рибу в паніровку лише тоді, коли вона стане кімнатної температури.
Для того щоб риба була хрумкою і паніровка не обсипалася, додайте у кляр кукурудзяне борошно: 1 частина кукурудзяного борошна на 5 частин пшеничного борошна.
Вмочіть рибу в борошняну суміш, потім у збите яйце і панірувальні сухарі.
Смажте рибу на добре розігрітій олії і не перевертайте її раніше – м’ясо ніжне і кляр може відпасти.
З 1 липня в Укрпошті діють нові правила, які стосуються грошових виплат для фізичних осіб.…
Шухляда холодильника – не просто «полиця для овочів». Саме тут продукти довше залишаються свіжими, якщо…
В Україні у 2025 році деяким власникам старого та нового житла доведеться заплатити податок на…
3 липня в Україні очікується місцями спека, але й місцями невеликий дощ.
Як сильно збуджений стан магнітосфери позначиться на здоров'ї людей? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Сьогоднішня публікація — про Нафталію Френкеля, людину, яка керувала будівництвом Біломорсько-Балтійського каналу.