Male chef holding raw fish.
Регулярне вживання рибних страв може знизити ризик виникнення цілого ряду захворювань. І оптимально включати вибу до раціону хоча б двічі на тиждень. Варто пам’ятати, що користь риби, її харчова цінність багато в чому залежить від того, як ви готуєте рибу.
Найбільш здоровий спосіб приготування риби, як показали деякі дослідження, це запечена риба в сметанному соусі в духовці.
Запікання також вважається найкращим способом зберегти вміст вітаміну D у рибі. Відповідно до досліджень, запечений лосось зберігає весь свій вітамін D, тоді як смажений втрачає близько 50% цього важливого вітаміну.
З цих причин запікання в духовці вважається здоровим способом приготування риби. Наслідуючи його, ви, ймовірно, втратите менше корисних жирів омега-3, ніж якби її смажили або готували в мікрохвильовій печі.
Візьміть 1 кг морської риби (4 невеликі тушки), один лимон, пучок зелені петрушки, 1-2 столові ложки олії, сіль та перець за смаком.
Смачно посмажити рибу з хрусткою скоринкою можна дуже просто і швидко на сковороді.
Але не всім це вдається.
Ділимося з вами декількома секретами, які гарантують вам чудовий результат.
Заморожене філе риби добре розморозьте і обсушіть паперовим рушником.
Опускайте рибу в паніровку лише тоді, коли вона стане кімнатної температури.
Для того щоб риба була хрумкою і паніровка не обсипалася, додайте у кляр кукурудзяне борошно: 1 частина кукурудзяного борошна на 5 частин пшеничного борошна.
Вмочіть рибу в борошняну суміш, потім у збите яйце і панірувальні сухарі.
Смажте рибу на добре розігрітій олії і не перевертайте її раніше – м’ясо ніжне і кляр може відпасти.
Інститут демографії та соціальних досліджень попереджає: демографічна криза поглиблюється. Як війна та міграція змінюють Україну?
Замовлення дипломної роботи — відповідальний крок, адже від якості виконання залежить не лише оцінка, але…
Додаткові виплати на зиму. Як працює програма щомісячної допомоги для родин?
Для багатьох Новий рік – це особливий час, наповнений очікуванням чудес, сімейними традиціями та символічними…
У наступному році стартує нова медична програма - українців віці 40+ чекають зміни. Які ініціативи…
Забудьте про довге випікання – цей «Сметанник» готується без духовки, а на все піде мінімум…