П’ятниця, 24 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати часниковий порошок вдома: користь та економія вас потішать

Як приготувати часниковий порошок вдома: користь та економія вас потішать

Этот материал также доступен на русском языке
У кулінарних рецептах часто зустрічається такий інгредієнт, як часниковий порошок. Приготувати його можна в домашніх умовах.

Як самим зробити часниковий порошок

  • Візьміть 600 г часнику. Очистіть його від лушпиння і промийте.
  • Потім нарізати зубчики по довжині на тонкі пластинки.
  • Застелити деко пергаментом і викласти на нього часник так, щоб пластинки не стикалися.
  • Помістити деко в духовку (режим конвекція) з температурою 90-100 градусів на 2 години.
  • Важливо не пересушити часник, інакше приправа гірчитиме.

Готові шматочки часнику легко ламаються при натисканні. Частину висушеної маси слід зберегти в такому вигляді – вони потім можуть стати в нагоді для приготування буженини або прикраси несолодкої випічки.

  • Наступний етап – подрібнення висушеного часнику в кавомолці до порошку.

Зберігати приправу можна у скляній банці.

Коли використовують часниковий порошок

Часниковий порошок додають у м’ясні страви, супи, соління, соуси та маринади, використовують як пікантну добавку до запеченої або смаженої картоплі, а також він незамінний при виготовленні ковбас і холодця.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні