Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯку гімнастику робити для покращення мозкового кровообігу

Яку гімнастику робити для покращення мозкового кровообігу

Этот материал также доступен на русском языке
Регулярна фізична активність корисна не тільки для здоров'я м'язів і суглобів, але і для поліпшення мозкового кровообігу. Ці вправи сприяють поліпшенню циркуляції крові, тренуванню серцевого м'яза, «виштовхуванню» крові з судин ніг і збагаченню крові киснем.

Крім того, в результаті постійного виконання вправ мають зменшитися початкові прояви недостатності мозкового кровообігу, покращитися увага та пам’ять.

Перед початком заняття порадьтеся зі своїм лікарем, оскільки деякі вправи можуть бути вам протипоказані. Під час виконання вправ звертайте увагу на своє здоров’я. Якщо у вас з’явилися ознаки нездужання, заняття краще припинити.

Обертання головою

Підборіддя притисніть до грудей і повільно перекочуйте голову спочатку за годинниковою стрілкою, а потім проти. Ця вправа сприяє зміцненню м’язів шиї й запобігає розвитку остеохондрозу.

«Млин»

Обертайте прямими руками в різні боки. Злагодженої роботи рук вдасться домогтися не відразу, але ця вправа корисна для координації лівої та правої півкуль мозку, що позитивно відбивається на пам’яті та розумових процесах.

«Лісоруб»

Зчепить прямі руки над головою і різко опустіть їх вниз, одночасно нахиляючись, ніби рубите дрова. Вправа не рекомендується при поганому самопочутті та головному болю.

Обертання тулубом

Уявіть, що крутите обруч. Обертайте тулуб спочатку за годинниковою стрілкою, а потім проти.

Нахили хрест-навхрест

Постарайтеся нахилитися і дотягнутися лівою рукою до миска правої ноги, а потім правою рукою до лівого миска. Якщо так низько нахилитися не можете, торкайтеся коліна.

Підйом ніг

Постарайтеся підняти пряму ліву ногу і дотягнутися до пальців правої руки, а потім правою ногою до пальців лівої руки. Якщо дотягнутися не виходить, торкайтеся руки коліном.

«Чапля»

Намагайтеся простояти на одній нозі, зберігаючи рівновагу, 15-30 секунд. Прямі руки при цьому витягніть убік, вони допоможуть вам балансувати.

Нове на сайті