Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі вправи корисні для здоров'я мозку?

Які вправи корисні для здоров’я мозку?

Этот материал также доступен на русском языке
Щоденне повторення цих рухів може принести велику користь: подразнення, що передається від пальців у мозок, сприятиме омолодженню та активній роботі мозку.

Існує методика так званих пальцевих вправ, яку розробив японський фахівець з народної медицини Йосіро Цуцумі. Щоденне повторення цих рухів може принести велику користь: подразнення, що передається від пальців у мозок, сприятиме омолодженню та активній роботі мозку.

Вправа 1.

а) Вдихаючи через ніс, складіть руки долонями одна до одної на висоті очей.

б) Видихаючи через рот, трохи опустіть праву руку вниз, одночасно згинаючи пальці лівої руки і обхоплюючи ними кінчики пальців правої руки.

в) Вдихаючи через ніс, розігніть пальці лівої руки, одночасно просуваючи вгору долоню правої руки. Охопіть кінчики пальців лівої руки пальцями правої руки.

Рухи а) і б) повторіть 15 разів при дещо прискореному диханні. Важливо виконувати вправи плавно.

Вправа 2.

а) Перед грудьми складіть руки долонями одна до одної і зробіть нормальні вдихи та видихи.

б) Залишаючи руки в тому ж положенні, разом і швидко розчепірте пальці, а потім роз’єднайте кисті.

в) З’єднайте долоні рук, притискаючи один до одного розчепірені пальці, і через рот зробіть швидкий видих. Роз’єднайте долоні, залишаючи кінчики пальців притиснутими один до одного. Одночасно зробіть вдих. Повторіть з’єднання та роз’єднання долонь.

г) Притиснувши кінчики пальців один до одного, розгорніть кисті рук так, щоб середні пальці були спрямовані до грудної клітки, і продовжуйте рухи б) і в).

Рухи повторюють щонайменше 10 разів. Вдихи і видихи мають бути ритмічними, а пальці потрібно прогинати дуже сильно.

Вправа 3.

а) Роблячи нормальні вдихи та видихи, підніміть зігнуті в ліктях руки приблизно до рівня рота, повернувши долонями до себе і з’єднавши мізинці.

б) Зробіть повний видих і затримайте дихання, потім, вдихаючи через ніс, зігніть усі пальці один за одним, починаючи від великого пальця правої руки і закінчуючи великим пальцем лівої руки. Після згинання всіх десяти пальців, видихаючи через рота, розігніть їх у зворотному порядку, починаючи від великого пальця лівої руки.

Ці рухи повторюють не менше 10 разів, уявляючи, як ритмічно набігають і відбігають хвилі. Ретельно згинають і розгинають кожен палець.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні