Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати "правильне" борошно для випічки, щоб тісто було легким, пишним і...

Як вибрати “правильне” борошно для випічки, щоб тісто було легким, пишним і підходило для всього

Этот материал также доступен на русском языке
Немає, мабуть, дома, де хоч раз не пахло б випічкою.

Борошно можна використовувати для різних цілей — приготування млинців, оладок, вареників, солодкої та несолодкої випічки та, звичайно, основної страви на українському столі — хліба.

Від сорту та якості борошна залежить пишність булочок, колір печива або товщина млинців. Яке ж борошно найкраще для випічки?

Яке вибрати борошно для випікання?

  • Крупчатка – це крупнозернисте борошно із спеціально виведеної склоподібної пшениці. З неї добре виходять дріжджові булки, паски, кекси, пиріжки, але така випічка швидко черствіє.
  • Борошно вищого ґатунку містить багато крохмалю. Воно біле, тонкого помелу, має солодкуватий смак, хрумтить при розтиранні пальцями. З вищого ґатунку зазвичай печуть білий хліб, булки або використовують для соусів та заправок.
  • Борошно першого гатунку. Від вищого сорту відрізняється нижчим вмістом крохмалю, має сіруватий або жовтуватий відтінок. Випічка виходить солодкуватою і довго не черствіє. Борошно першого гатунку добре використовувати для млинців, оладок та пирогів.
  • Борошно другого гатунку. Під час виготовлення зберігається близько десяти відсотків оболонки зерен. Борошно корисніше за попередні сорти, годиться для випікання пишних булок.
  • Цільнозернове борошно має найбільший помел. Хліб із цього борошна рекомендують людям із діабетом та зайвою вагою. До нього можна додати горіхи, насіння льону, кунжут або родзинки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні