Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаСтаттіСтепове: точаться важкі бої

Степове: точаться важкі бої

Этот материал также доступен на русском языке
Щодня ми чуємо назви міст, сіл, місць, на які у мирному житті можливо і не звернули б увагу. Сьогодні ми розповімо про село Степове на лінії бойового зіткнення.

Ми продовжуємо рубрику «Міста, села, місця, які сьогодні на слуху». У ній ми розповідаємо про різні населені пункти та місцевості, назви яких часто звучать у новинах з фронту, щоб краще розуміти, що і де саме відбувається.

Сьогодні ми розповімо про село Степове, в якому точаться бої з російськими окупантами.

 Всіх цивільних евакуювали

Село Степове розташоване в Ясинуватському районі Донецької області. До 2016 року воно мало назву Петрівське. За останнім переписом населення, який пройшов у 2001 році, в селі проживали 62 людини. Наразі всіх мешканців через інтенсивні бої евакуйовано.

Село Степове розташоване на північний захід від Авдіївки і є важливим стратегічним об’єктом. Саме тому за невелике село зараз тривають тяжкі бої. Росіяни цілодобово намагаються наступати, використовуючи всі можливості.

Розстріл беззбройних солдатів не залишився безкарним

На початку грудня було оприлюднено відео розстрілу поблизу Степового беззбройних наших військовиків із 45-го окремого стрілецького батальйону. Окупанти, зайшовши на позиції батальйону, виявили бліндаж, в якому були двоє наших захисників. Їм довелося здатися у полон, оскільки у них закінчилися боєприпаси, проте щойно вони вийшли з бліндажу, окупанти відкрили вогонь. Цей момент було знято дроном.

Пізніше голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що наші війська взяли штурмом російські позиції, і військовиків, які стратили двох українських захисників, коли ті здавалися у полон, було ліквідовано

Нове на сайті