Вівторок, 5 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: м'ясні їжачки з рисом- і дітям забава, і дорослим наїстися

Готуємо смачно: м’ясні їжачки з рисом- і дітям забава, і дорослим наїстися

Этот материал также доступен на русском языке
Їжачки з м'ясом - це швидка, зручна і ситна страва для повсякденного столу. Ними можна потрапити дитині з обідом чи вечерею, і ситно нагодувати дорослих.

М’ясні їжачки з рисом

Інгредієнти

Фарш м’ясний – 450 грамів, рис – 60 грамів, цибуля – 2 штуки, яйця – 1 штука, часник – 1-2 зубчики, томатна паста – 2 столові ложі, борошно – 1 столова ложка з гіркою, вода – 350 грамів або бульйон, сіль та цукор – за смаком.

Приготування

  • У блендер помістити очищену і розрізану на кілька частин цибулю, часник, додати грамів 30-50 води і подрібнити.
  • У миску до фаршу помістити подрібнені овочі разом з водою, вбити яйце, викласти рис (замочений у холодній воді), поперчити і посолити. У фарш можна додати прянощі або приправу.
  • Все добре перемішати до утворення однорідної в’язкої маси.
  • Сформувати невеликі тефтелі круглої форми і викласти у звичайну каструлю щільно одна до одної.
  • Розмішати борошно з томатною пастою так, щоб не було грудок.
  • Розбавити соус водою або бульйоном. Додати трохи солі, перцю та цукру.
  • Залити м’ясні їжачки з рисом отриманим соусом, вони мають лише трохи виглядати.
  • Довести до кипіння і варити на маленькому вогні під закритою кришкою приблизно 25 хвилин.

За бажанням, до соусу можна додати сметану.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні