П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСам собі косметолог: рецепти молодості від Коко Шанель

Сам собі косметолог: рецепти молодості від Коко Шанель

Этот материал также доступен на русском языке
Коко Шанель увійшла до когорти найбільш впливових людей XX століття. Не маючи грошей та заможних родичів, вона змогла стати іконою стилю і здобула мільйони шанувальників.

«Вік для жінки – не найголовнішеможна бути чудовою в 20 роківчарівною в 40 і залишатися неперевершеною до кінця днів своїх».

Коко Шанель створювала власну моду і рецепти краси, не озираючись при цьому на громадську думку і керуючись лише особистим смаком та інтуїцією. Коко вважала, що ніщо живе не може бути потворним, а головним секретом чудової зовнішності вважала не косметику, а красу серця і душі. Однак при цьому вона не нехтувала косметичними рецептами, деякими з них ми пропонуємо скористатися і вам.

Скраб із кукурудзяного борошна

Цей скраб Шанель особливо цінувала – за його простоту та ефективність. Цю процедуру потрібно робити щодня під час ранкового душу. Взяти трохи сухого кукурудзяного борошна дрібного помелу і енергійно масажувати вологу шкіру протягом 5-8 хвилин. Починати потрібно з обличчя і закінчувати ступнями. Потім скраб змити водою без мила і промокнути тіло м’яким рушником. Кукурудзяне борошно уповільнює процеси старіння, а шкіра після такої процедури стає м’якою та шовковистою.

Дріжджова маска від зморшок

Для цієї маски годяться лише живі дріжджі у брикетах. Змішати в чашці трохи дріжджів з теплою водою так, щоб консистенція суміші нагадувала дуже густу сметану або рідку глину. Рясно нанести масу на обличчя і зверху накрити серветкою. За 15 хвилин дріжджі змити, а обличчя можна протерти кубиком льоду.

Маска, що підтягує овал обличчя

Змішати яєчний білок і 20 грамів кукурудзяного борошна. Білок попередньо можна трохи збити. Нанести масу на обличчя і залишити на 20 хвилин. Змити теплою, а потім холодною водою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні