Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПередсвяткове прибирання: як швидко, дешево і без зусиль навести чистоту в будинку

Передсвяткове прибирання: як швидко, дешево і без зусиль навести чистоту в будинку

Этот материал также доступен на русском языке
Напередодні Нового року, Різдва, кожна господиня намагається навести в будинку красу і чистоту, відмити і вимити все, до чого руки раніше не доходили. Ділимося з вами декількома корисними порадами, які суттєво полегшать ваше генеральне прибирання, скоротять зусилля та додадуть радості від отриманого результату.

Як позбутися жиру на кухонних шафках?

  • Візьміть 1 л води, 2 столові ложки гірчичного порошку, по 1 столовій ложці соди та оцту. Змішайте всі інгредієнти і перелийте в розпилювач.
  • Обробіть засобом кухонні шафи та інші поверхні, покриті жиром.
  • Дайте засобу подіяти протягом 10-15 хвилин.
  • Протріть поверхні вологою ганчіркою або губкою, а щоб прибрати розводи – сухою ганчіркою або паперовим рушником.

Скільки порошку засипати у пральну машину?

Багато хто думає, що якщо взяти більше порошку, то краще відперуться речі. Якщо прати вручну, таке правило спрацює. А при пранні в машині треба врахувати, що велика кількість порошку машина просто не встигне виполоскати.

  • Досвідчені господині радять на кожен кілограм одягу засипати столову ложку порошку. Але якщо забруднення дуже сильні, а вода жорстка, то пропорцію можна збільшити до двох столових ложок.
  • Якщо ви перете в режимі швидкого прання, і при цьому пральна машинка заповнена речами повністю – засипайте півтори ложки порошку на кілограм одягу.

Чим очистити іржаве деко?

Спосіб перший

Візьміть велику соковиту цибулину і розріжте її навпіл. Посипте половинку цибулини цукровою пудрою і круговими рухами ретельно потріть іржаве деко. Після промийте деко і витріть насухо.

Спосіб другий

Подрібніть цибулю на тертці і змішайте з ложкою цукру. Отриману суміш рівномірно нанесіть на іржаві ділянки дека. Залиште так на 2 години, а потім вимийте деко і витріть насухо. Цей спосіб також можна використовувати для чищення іржавих ножів.

***
Безліч корисних порад ви зможете знайти в цих та інших наших “скарбничках”:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні