Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо допоможе при проносі - рецепти та поради

Що допоможе при проносі – рецепти та поради

Этот материал также доступен на русском языке
Діарея - дуже неприємний стан, який дозволяє відразу відправитися на консультацію до лікаря, тим паче, що часто виникає при зміні звичної обстановки, наприклад, під час подорожей, поїздок.

І якщо вас замучав пронос, допоможіть своєму організму простими, але дієвими способами. Позбутися проносу і лікуватися в домашніх умовах можна продуктами, що знаходяться на кухні. Жодної хімії – тільки народні засоби!

Однак слід пам’ятати, що подібними домашніми засобами можна зупинити лише пронос, не обтяжений кишковою інфекцією. При позывах блювоти разом із діареєю (особливо якщо піднялася температура), можна запідозрити отруєння, тому самолікування краще проводити, а викликати лікаря.

Настоянка перегородок із шкаралупи волоських горіхів

200 г волоських горіхів розколоти і дістати перегородки, які поділяють ядра. Покласти в пляшку і залити 1/2 літра спирту, настоювати 2-3 дня. Приймати від 6 до 10 крапель на 50 мл теплої води по 3-4 разів на день. Щойно пронос закінчиться, прийом крапель припинити, оскільки засіб дуже сильний і може викликати злісний запор.

Настій кірки граната

Шкірка граната, заварена окропом, давно використовується при розладах шлунка. Заварити столову ложку кірки склянкою окропу, дати настоятися, поки з’явиться колір, і випити всю склянку за один раз.

З книги «Домашній лікарський порадник»

Корисна порада

При атонії шлунка, спазмах, відсутності апетиту, болю в надчеревній ділянці, відрижці, нудоті корисно приймати внутрішньо по 1/2 чайної ложки 6-7 разів на день скоринку лимона, розтерту з цукром або медом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні