П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаПільгиЯкщо в сім'ї з'явився студент, як це вплине на субсидії

Якщо в сім’ї з’явився студент, як це вплине на субсидії

Этот материал также доступен на русском языке
Питання читачки: "Син навчається у виші на стаціонарі, проте стипендію не отримує. Як буде враховано його доходи при призначенні субсидії нашій сім'ї?"

У випадку, якщо особа, яка проживає разом з батьками, протягом періоду, за який враховуються доходи для обчислення субсидії, навчалася за денною або дуальною формою (з практикою на виробництві) – у закладах загальної середньої, професійної або професійно-технічної, професійної вищої, вищої освіти – до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства зараховується 0,5 розміру мінімальної заробітної плати станом на кінець періоду, за який враховуються доходи.

Наприклад, якщо субсидія призначається з початку опалювального сезону 2023-2024 років, для розрахунку враховуються доходи членів домогосподарства за І і ІІ квартали 2023 року. До сукупного доходу зараховується 3350 гривень (6700* гривень х 0,5) за студента і доходи, отримані іншими членами домогосподарства. Відповідно, субсидія зменшиться.

***
Врахуйте, у разі купівлі нерухомості можуть призначити субсидію. Але лише за умови документального підтвердження, що нове житло було придбано протягом шести місяців після продажу іншої квартири (будинку), і це єдине житлове приміщення у власності людини. При цьому доходи від таких продажів не враховуються до сукупного доходу домогосподарства.

*Розмір мінімальної зарплати станом на червень 2023 року – 6700 гривень.

За інформацією Пенсійного фонду

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні