Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіКінець ери безхазяйних тварин: собак і кішок реєструватимуть

Кінець ери безхазяйних тварин: собак і кішок реєструватимуть

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні з'явиться Єдиний державний реєстр домашніх тварин - собак і кішок, який зараз перебуває на стадії тестування. Розповідаємо, для чого потрібен такий реєстр і навіщо вносити до нього дані про домашніх вихованців.

Введення в дію державного реєстру свійських тварин обговорювалося ще до війни, але тепер це стало нагальною потребою. Через військові дії кількість безпритульних тварин постійно збільшується, а це створює велике навантаження на ветеринарні служби та притулки.

Створення реєстру домашніх тварин дозволить зменшити кількість собак і котів, які опинилися на вулиці, адже за допомогою нового сервісу можна буде швидко знайти власника і повернути йому вихованця.

Крім того, в реєстрі в електронному вигляді міститься інформація про вакцинацію тварини, її власника, а також дані ветеринарного паспорта. Це дозволить наблизити українське законодавство до міжнародних стандартів і фіксувати проведення планових вакцинацій.

Зареєструвати тварину можна буде абсолютно безкоштовно і добровільно – як у державній, так і у приватній ветеринарній клініці.

Після повноцінного запуску реєстру дані, які будуть внесені до нього, стануть основою для створення цифрового ветеринарного паспорта у «Дії». Це позбавить власників використання паперових документів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні