Ніжне листкове тісто
Інгредієнти
«Борошно – 3 склянки, маргарин – 250 грамів, сіль – 1 чайна ложка, яйця – 1 штука, лимонна кислота – третина чайної ложки, вода холодна – 1 склянка.
Приготування
- Борошно з маргарином посікти і перетерти. Зробити поглиблення і додати інші компоненти.
- Все змішати, ретельно вимісити, покласти у пакет і відправити у холодильник на півгодини.
- Потім тісто розкотити у довгу смугу, скрутити джгут по довжині й загорнути спіраллю. Також тісто можна поділити на три частини, щоб легше було розкочувати смужки по довжині.
- Знову покласти у пакет і відправити на півгодини у холодильник. Так зробити тричі.
Готове тісто можна випікати з будь-якою начинкою.
Галина Іванівна, лист надійшов на електронну пошту редакції»