Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо за рецептами наших читачів: як роблять ледачий плов у Кривому Розі

Готуємо за рецептами наших читачів: як роблять ледачий плов у Кривому Розі

Этот материал также доступен на русском языке
Гарячий розсипчастий плов – позачасова страва: її із задоволенням їдять і взимку, і влітку. Для цього рецепту вам не знадобиться казан. Готувати будете у рукаві.

Ледачий плов у рукаві

Інгредієнти

«Рис пропарений – 1,5 склянки, курячі стегна – 600-700 грамів, цибуля ріпчаста – 1 штука, морква – 1 штука, часник – 1 головка, приправа для плову – 2-3 чайні ложки, олія – 1 столова ложка, вода – 2 склянки, сіль та перець – за смаком.

Приготування

  • Цибулю нарізати дрібно, моркву – великою соломкою.
  • Курячі стегна нарізати на середні шматочки.
  • Подрібнити 4 зубчики часнику.
  • Перемішати куряче м’ясо з цибулею, морквою, часником та спеціями. Посолити, поперчити, посипати приправою для плову.
  • Рис добре промити і викласти у рукав для запікання, спочатку зав’язавши його з одного боку. Додати до рису сіль, приправу для плову, олію. Все перемішати.
  • Додати зубчики часнику (неочищені), що залишилися. Зверху на рис та часник викласти куряче м’ясо з овочами.
  • Налити в рукав дві склянки води, зав’язати рукав з другого боку.

Запікати плов у духовці при температурі 200 градусів 35-45 хвилин (рис має увібрати в себе всю воду).

Петро Олексійович, м. Кривий Ріг»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні