П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЧому пенсія маленька: яка зарплата і які періоди беруться до уваги при...

Чому пенсія маленька: яка зарплата і які періоди беруться до уваги при нарахуванні пенсії

Этот материал также доступен на русском языке
Це питання, напевно, найчастіше зустрічається в редакційній пошті. Був він і у листі Віктора Наконечного. Це пенсіонер із Рівного, який розповів свою історію та попросив по можливості перевірити правильність розрахунку пенсії.

Незважаючи на те, що це особистий лист, про особисті споси, але отни відображають проблеми більшості українських пенсіонерів. Ми розділили листа на кілька частин і по порядку прокоментували кожну з них.

Що враховується при обчисленні пенсії?

«На сьогодні мені вже 70 повних років. Маю велике бажання почути ваші висновки відносно моєї пенсії та по можливості зробити правдивий розрахунок».

На жаль, у нас немає ані достатньо даних, ані повноважень щодо перевірки вашої пенсійної справи. Достеменно невідомо, який саме вид пенсії ви отримуєте.

Також із доданих документів невідомо, яку зарплату враховано для обчислення пенсії. Адже мають значення не лише відомості про зарплату до 2000 року, які ви додали, а і дані про зарплату за усі періоди роботи після 1 липня 2000 року.

Також невідомо, коли востаннє вам робили перерахунок пенсії за стажем за роки, відпрацьовані після виходу на пенсію. Це також може бути важливим.

Можемо лише зазначити, що із наявної картини розмір пенсії, що становить 2520 гривень, – цілком імовірний у вашому випадку і тут складно розраховувати на щось більше.

На сьогоднішній день ані 22 років, ані 25 років стажу чоловікам недостатньо для того, щоб отримувати пенсію, вищу за мінімальну.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні