Крохмалисті овочі містять у своєму складі крохмаль, який під час перетравлення перетворюється на глюкозу. Такі овочі сприяють набору ваги, тому якщо ви хочете схуднути, їх споживання потрібно обмежувати.
Крохмалисті овочі бажано вживати тільки у поєднанні з некрохмалистими овочами і жирами, а їх поєднання з білками, цукром та кислотами потрібно всіляко уникати.
Золоте правило здорового харчування
Одне з правил здорового харчування: один прийом їжі – один вид крохмалистих овочів. При цьому пам’ятайте, що виключати крохмалисті овочі з раціону не можна повністю, оскільки крохмаль потрібен для формування тканин і нормального функціонування мозку.
Крохмалисті овочі
До крохмалистих овочів належать: кукурудза, морква, буряк, боби, горох, кабачки, картопля, хрін, петрушка, пастернак, селера, гарбуз круглий, редька, редис, цвітна капуста, ріпа.
Некрохмалисті овочі4
До числа некрохмалистих овочів входять: баклажани, броколі, брюссельська капуста, зелений горошок, пекінська капуста, кольрабі, качанна капуста, помідори, спаржа, гарбуз довгастий, листовий салат, цибуля будь-яка, огірки, зелень, солодкий перець, часник.
Корисна порада
Врахуйте, що не можна їсти кавун до їди або відразу після неї, інакше можете зазнати проблем з травленням. Кавун їдять окремо від інших страв. Бажано за дві години або через дві години після основного прийому їжі.