Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо таке крохмалисті овочі і чим вони шкідливі

Що таке крохмалисті овочі і чим вони шкідливі

Этот материал также доступен на русском языке
При різних захворюваннях лікарі рекомендують або обмежують, а буває, і забороняють деякі овочі, фрукти. У цьому ряду є й крохмалисті овочі. З чим це пов'язано?

Крохмалисті овочі містять у своєму складі крохмаль, який під час перетравлення перетворюється на глюкозу. Такі овочі сприяють набору ваги, тому якщо ви хочете схуднути, їх споживання потрібно обмежувати.

Крохмалисті овочі бажано вживати тільки у поєднанні з некрохмалистими овочами і жирами, а їх поєднання з білками, цукром та кислотами потрібно всіляко уникати.

Золоте правило здорового харчування

Одне з правил здорового харчування: один прийом їжі – один вид крохмалистих овочів. При цьому пам’ятайте, що виключати крохмалисті овочі з раціону не можна повністю, оскільки крохмаль потрібен для формування тканин і нормального функціонування мозку.

Крохмалисті овочі

До крохмалистих овочів належать: кукурудза, морква, буряк, боби, горох, кабачки, картопля, хрін, петрушка, пастернак, селера, гарбуз круглий, редька, редис, цвітна капуста, ріпа.

Некрохмалисті овочі4

До числа некрохмалистих овочів входять: баклажани, броколі, брюссельська капуста, зелений горошок, пекінська капуста, кольрабі, качанна капуста, помідори, спаржа, гарбуз довгастий, листовий салат, цибуля будь-яка, огірки, зелень, солодкий перець, часник.

Корисна порада

Врахуйте, що не можна їсти кавун до їди або відразу після неї, інакше можете зазнати проблем з травленням. Кавун їдять окремо від інших страв. Бажано за дві години або через дві години після основного прийому їжі.

 

Нове на сайті