Нагадаємо, ми розповідали про основні принципи приготування пастили, цукатів та сухофруктів у домашніх умовах. А тепер можна спробувати теорію практично. І почнемо ми з пастили.
Пастила зі сливи
Сливи – 1 кілограм, цукор – 100 грамів.
- Сливи промити, розрізати навпіл і видалити кісточки.
- Викласти сливи в сотейник з товстим дном, накрити кришкою і поставити на середній вогонь. Варити близько 15 хвилин, поки сливи не розм’якшать і не пустять сік.
- Якщо плоди тверді, можна влити в сотейник 2-3 столові ложки води.
- Подрібнити сливову масу блендером до однорідної консистенції. Можна додатково протерти пюре через сито.
- Всипати у пюре цукор і добре розмішати до повного розчинення. Якщо сливи кислі, цукру можна всипати більше.
- Повернути сотейник на вогонь і варити пюре на повільному вогні, періодично помішуючи, ще 10-15 хвилин.
- Деко застелити пергаментом, вилити поверх сливове пюре і розрівняти лопаткою, товщина не має бути більшою за 7 міліметрів.
- Поставити деко в розігріту до 100 градусів духовку на 4-6 годин з відкритими дверцятами.
Правильно висушена пастила при натисканні пружинить, але залишається дещо липкою.
Пастилу прямо з папером акуратно нарізати на смужки.
Зняти папір і кожну смужку розрізати впоперек і згорнути рулетиком.
Зберігати пастилу у скляній закритій банці в темному місці.