П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПастила, цукати і сухофрукти: робимо запаси на зиму – основні принципи приготування

Пастила, цукати і сухофрукти: робимо запаси на зиму – основні принципи приготування

Этот материал также доступен на русском языке
Осінь – благодатний час: всього вдосталь. Зимові запаси можна робити різноподібними. Якщо з фруктів не хочеться варити варення, їх можна посушити, приготувати цукати чи пастилу, зберігаючи максимум корисних речовин та вітамінів. Розповідаємо, як це зробити легко та правильно.

Фрукти і ягоди перед тим, як їх використовувати у приготуванні цукатів, пастили або сухофруктів, необхідно промити, видалити гілочки, кісточки, частини, що підгнили. Потім їх слід ретельно обсушити від води. І тільки тепер можна приступати до приготування будь-яких з наведених нижче ласощів.

Приготуйте фрукти так, щоб вони зберігалися до весни

Пастила

Ласощі готують із пюре фруктів або ягід. Пюре висушують у духовці (можна у спеціальній сушарці) на деку, застеляному пергаментним папером.

За бажанням, зі складом пастили можна експериментувати: поєднувати різні види фруктів та ягід. Наприклад, яблука зі сливами, яблука з грушами, смородину з аґрусом тощо. Можна додавати лимонний сік і різні спеції: імбир, м’яту, корицю. Все залежить від ваших смакових уподобань.

Сухофрукти

У вересні домашні сухофрукти можна приготувати з яблук, груш, слив і винограду. Підготовлені фрукти і ягоди висушити в духовці. Щоб продукти зберегли свій натуральний колір, перед тим як класти їх у духовку, можна помістити їх у посудину з цитрусовим соком. Через п’ять хвилин дістати, дати соку стекти і укласти на деку-решітку, щоб вся волога випарувалася.

Увага! Зберігати сухофрукти потрібно в сухому і темному місці в непроникних паперових або полотняних пакетах або в посудині зі щільною кришкою. Не забувайте іноді перевіряти їх на наявність цвілі.

Цукати

Цей десерт готують не лише з фруктів (яблук, груш), але і з апельсинових, лимонних та кавунових кірок. Щоправда, перед приготуванням кірки потрібно кілька годин (на ніч) вимочувати у воді. Після цього майбутні цукати піддають так званому дробовому варінню в цукровому сиропі: варять кілька разів з дотриманням коротких інтервалів часу. Закінчивши варіння, цукати відкидають на сито, щоб стекли надлишки сиропу. Нарешті, десерт висушують у духовці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні