П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: баклажани, смажені в крохмалі

Готуємо смачно: баклажани, смажені в крохмалі

Этот материал также доступен на русском языке
Поки овочевий сезон у розпалі, дуже хочеться скуштувати смачних соковитих овочів. Спочатку, як правило, споживається дуже багато саме свіжих овочів, а ось потім слідує етап заготівель і пошуку нових цікавих рецептів.

Одним із таких рецептів є баклажани в крохмальному паніровці.

Баклажани, смажені в крохмалі

Баклажани – 500 грамів, крохмаль кукурудзяний – 3 столові ложки, олія соняшникова – 200 мілілітрів, сіль та олія – за смаком.

  • Промити баклажани, зрізати шкірку і помістити їх у велику миску. Присипати сіллю (бажано великою). Добре перемішати і залишити на 30-40 хвилин.
  • Потім перекласти баклажани у сито і промити в холодній воді.
  • Потім овочі розрізати на дві частини і нарізати на однакові шматочки –
    півкільцями, кубиками, смужками.
  • Добре обваляти їх у крохмалі.
  • Розігріти сковороду з олією і смажити баклажани 5-7 хвилин до золотистої скоринки, періодично помішуючи. Корочка має бути хрусткою, а серединка – повністю м’якою.

Готові баклажани викласти на тарілку з паперовим рушником.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні