Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУкропная паста на зиму - зберігаємо аромат та смак літа

Укропная паста на зиму – зберігаємо аромат та смак літа

Этот материал также доступен на русском языке
Поки що на прилавках удосталь та за доступною ціною городна зелень, чому б не приготувати та відкласти на зиму дуже ароматну та універсальну кропову пасту.

Паста чудово доповнить будь-які м’ясні та картопляні страви, вона також ідеально поєднується з макаронами. Можна додавати в будь-які перші страви і будь-які сметанні або йогуртові соуси.

Така паста може чудово зберігатися у холодильнику більше року.

Для її приготування знадобиться свіжий, тільки-но зірваний з грядки кріп разом зі стеблами (0,5 кг).

Приготування

  • Кріп потрібно добре промити і обсушити на паперовому рушнику.
  • Нарізати на 3-4 частини та укласти в чашу блендера.
  • Додати туди ж

20 г солі,
10 г цукру,
цедру половинки лимона,
2 ч. л. лимонного соку,
50 г очищеного часнику,
300 мл будь-якої рослинної олії.

  • Всі компоненти подрібнити у блендері до однорідного пастоподібного стану.
  • Готову ароматну пасту розливаємо в чисті 250 г баночки, залишаючи вільними 2-3 см до шийки.
  • Зверху на пасту, в кожну баночку наливаємо олію шаром в один см і закручуємо кришками.

Вихід: 4 баночки по 250 мл чи 1 літр.

Нове на сайті