Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧим корисна шовковиця - королева ягід

Чим корисна шовковиця – королева ягід

Этот материал также доступен на русском языке
У червні починає плодоносити тутове дерево, або просто шовковиця, яка є незамінним джерелом вітамінів та корисних речовин.

На Сході тутове, або шовковичне, дерево називають “деревом життя”, а плоди шовковиці – “королевою ягід”. Людство знає шовковицю кілька тисяч років і знаходить їй найширше застосування.

У ягодах шовковиці багато каротину, вітаміну С, вітамінів групи В, а також мікроелементів, особливо калію, магнію та натрію.

  • Шовковиця має сечогінну та потогінну дію, тому добре бореться з набряками, що робить її корисною для людей із захворюваннями серця та нирок.
  • Ягоди шовковиці багаті на харчові волокна, за рахунок чого покращується травлення.
  • Також шовковиця допомагає при запорах, проте переїдання ягід може викликати діарею.
  • Шовковиця допомагає зміцнити імунітет та кісткову тканину, покращити обмін речовин та уповільнити старіння, оскільки в ній міститься антиоксидант ресвератрол.
  • Корисна вона і при кашлі. Білу шовковицю можна вживати навіть алергікам, оскільки вона рідко викликає алергію.

Щодо протипоказань, то їх не так вже й багато. Від вживання ягід тут можна відмовитися при загостренні проблем зі шлунком і при діареї. Крім того, через підвищений вміст цукрів шовковицю не рекомендують діабетикам.

Шовковиця дуже швидко псується, тому її потрібно зберігати тільки в холодильнику і не більше 2-3 днів. Ягоди можна сушити і заморожувати, але при цьому потрібно пам’ятати, що сушені ягоди шовковиці дуже калорійні. Шовковицю можна використовувати і в кулінарії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні