П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк заморозити шовковицю, щоб і взимку насолоджуватися ягодою

Як заморозити шовковицю, щоб і взимку насолоджуватися ягодою

Этот материал также доступен на русском языке
Шовковиця багата на фосфор і магній. Це означає, що її вживання допоможе поліпшити настрій і сон, зняти напругу. Вважається, що лише одна з'їдена жменя шовковиці на день допомагає зміцнити імунітет та захистити від авітамінозу.

Шовковиця або тутове дерево, або тутовик – рід рослин сімейства Тутові. Шовковиця поширена у теплому помірному та субтропічному кліматі Євразії, Північної Америки та Африки. Листя шовковиці – основне джерело живлення тутового шовкопряда, а плоди – криниця користі.

Цінність ягід шовковиці полягає в тому, що вони низькокалорійні. У 100 продуктах міститься всього 43 ккал. При цьому в шовковиці багато вітамінів групи В, С та РР. За вмістом калію вона є визнаним лідером серед ягід.

Шовковиця також багата на фосфор і магній. Це означає, що її вживання допоможе поліпшити настрій і сон, зняти напругу. Вважається, що лише одна з’їдена жменя шовковиці на день допомагає зміцнити імунітет та захистити від авітамінозу.

Як і всі сезонні ягоди, може зберігатися у замороженому вигляді.

Як заморозити шовковицю?

Найпростіший спосіб заготівлі шовковиці – заморожування. Чисті та неперестиглі плоди викладають тонким шаром на плоску тарілку, обробну дошку та інший «низький» посуд, який попередньо обтягують харчовою плівкою, і ставлять у морозилку.

Злегка заморозиться шовковиця вже за годину. Після цього її збирають в один пакет і, випустивши повітря, герметично зав’язують.

Можна заморозити шовковицю і в харчових контейнерах, щільно втрамбувавши злегка підморожені ягоди.

Із заморожених ягід варять компоти, роблять начинку для пирогів, додають у коктейлі, йогурти, сир.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні