No menu items!
Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати підвісне крісло для саду чи двору

Як вибрати підвісне крісло для саду чи двору

Підвісні крісла — це чудовий додаток для будь-якого саду, двору або тераси. Це чудовий спосіб відпочити з комфортом та зручністю. У статті розглянемо їх особливості, нюанси та рекомендації щодо експлуатації.

Підвісні крісла, крісла кокони, гойдалки кокони, підвісні лавочки та інші види подібних виробів створюють значно затишніше місце для відпочинку та релаксації на свіжому повітрі порівняно зі статичними аналогами. Вони комфортні, зручні та чудово доповнять двір будь-якого приватного будинку.

Вибір крісла з урахуванням доступного простору

Цілком логічно, що підвісне крісло потрібно купувати з урахуванням вільного простору, а габарити виробу повинні гармонійно поєднуватися з довкіллям. Але це лише на перший погляд.

Що потрібно врахувати перед створенням зони відпочинку із підвісних крісел:

  • Визначте місце встановлення. Виміряйте місце, куди планується установка крісла. Заздалегідь передбачте підхід до нього та різні сценарії по ходу експлуатації.
  • Вибрати розмір крісел. На підставі попереднього пункту вже можна шукати відповідні крісла у продажу. Залежно від простору крісло може бути дуже компактним або більш просторим і навіть для кількох людей.
  • Розташування. Заздалегідь і продумайте сценарій використання крісла: як ви на ньому відпочиватимете, куди ви ставитимете чашку з гарячим напоєм, чи планується робота за ноутбуком, чи потрібен WiFi і розетка в цю зону. З урахуванням цих нюансів цілком можливе переміщення крісел до іншого місця.

Вибір підвісних крісел за зносостійкістю

Міцність і довговічність — це наступний пункт, який важливо врахувати, перш ніж купити підвісне крісло. Залежно від матеріалів ви отримуєте різні фізичні та естетичні переваги:

  • Дерево. Виглядають більш природно і можуть створити більш природний вид вашої зони відпочинку. Залежно від вартості виготовляються з різних по міцності порід дерева, як тик або кедр і мають стійкість до погодних умов.
  • Метал. Це однозначно міцність, довговічність та високу стійкість до погодних впливів. Виготовляються зі сталі, алюмінію та деяких інших сплавів. Вони можуть бути виготовлені з алюмінію, сталі та інших металевих сплавів.
  • Ротанга. Як і дерево, також має природну естетику і популярні для деяких дизайнерських рішень. Виготовляються зі штучного та натурального ротанга. Крісла мають високу стійкість до сонця і вологи.

Нюанси в експлуатації підвісних крісел на вулиці

Міцність та надійність не завжди оптимальний вибір. Часто через особливості експлуатації віддається перевага меншій вазі, мобільності та простоті конструкції.

Так, наприклад, не завжди є можливість створити надійний захист кріслам від дощів, вітрів та пилу. Більш легкі та компактні крісла можна оперативно відтягнути під імпровізований навіс, чого не вийде з важким металевим кріслом.

А ще сонце. Статичне важке крісло вигорятиме під його променями, а у певний час доби ще й зліпить відпочиваючих.

Тому ретельно продумайте, як використовуватимете підвісні крісла.

Догляд за підвісними кріслами та їх зберігання

Для використання підвісних крісел на вулиці за ними потрібно ретельно стежити та правильно доглядати. А в періоди не сезону краще його розібрати та прибрати на зберігання.

  • Чистка. Крісла схильні до забруднення, особливо, якщо виконані у вигляді решітки або сітки. Така конструкція активно збирає пил, бруд та інші забруднення. Регулярно очищуйте їх. Використовуйте м’яку щітку або вологу ганчірку з м’яким миючим засобом.
  • Закрите зберігання. Якщо восени та взимку крісла не будуть регулярно використовуватися, то краще їх прибрати на зберігання якомога далі від агресивних погодних умов. Зніміть крісло з підвісу та добре почистьте. Потім запакуйте його згідно з інструкцією.
  • Відкрите зберігання. Якщо такої можливості немає, проблему допоможе вирішити спеціальний чохол чи поліетиленова накидка із найближчого будівельного магазину. У будь-якому випадку це краще, ніж залишати його у відкритому вигляді у сезон дощів та снігу.

Такі прості рекомендації допоможуть у кілька разів продовжити термін служби та зберігати його привабливий вигляд.

Де в Україні купити підвісні крісла

Підвісне крісло не є чимось екстраординарним і купити його можна у багатьох меблевих магазинах. Але з великої кількості виробників хочеться відзначити торгову марку Bonro. Це українська компанія, заснована у 2016 році.

У них великий асортимент, як екстер’єрних, так і інтер’єрних меблів: крісла, стільці, великі меблі та інші вироби.

Фахівці Бонро допоможуть підібрати оптимальне крісло підвіси під ваші завдання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні