П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк зрозуміти, що пристойні на вигляд печериці зіпсовані

Як зрозуміти, що пристойні на вигляд печериці зіпсовані

Этот материал также доступен на русском языке
Печериці є смачним, поживним та універсальним інгредієнтом, який може збагатити своїм яскравим смаком майже будь-яку страву. На жаль, термін придатності у них не найдовший. Вже за кілька днів вони можуть усохнути і стати несвіжими.

Відповідає біолог Ірина Селютіна:

«Якщо ви помітили, що капелюшок гриба набув темного відтінку, а м’якоть на зрізі – колишнього білого або рожевого відтінку – гриб можна вживати. В цьому разі потемніння свідчить лише про те, що плодові тіла просто обветрилиси.

Таке потемніння буде безпечним, але тільки доти, доки на поверхні капелюшка не з’явиться слиз. Тоді від грибів треба відмовитися.

Якщо у потемнілих грибів пластинки з нижнього боку капелюшка щільні на дотик, але лише трохи потемніли – гриби готують як завжди.

Але якщо пластинки стали занадто темними і при цьому мокрими на дотик – гриби краще викинути».

ВАЖЛИВО! Завжди нюхайте гриби, коли вибираєте. Якщо печериці пахнуть пліснявою або гниллю – не купуйте.

Якщо гриби залежали у холодильнику

Позбавтеся грибів, покритих липким слизом. Слиз — явна ознака того, що печериці зіпсувалися. Що ще гірше, наявність плісняви на грибах робить їх цілком непридатними для харчування. Викиньте їх у сміття, щоб уникнути харчового отруєння.

Викиньте гриби, якщо вони мають тухлий або гнильний запах. Поганий запах — ще одна очевидна ознака псування. Свіжі гриби повинні мати трохи солодкуватий і землістий запах, але ніяк не гнильний. При появі даної ознаки позбавтеся грибів.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні